Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın BŞB’nin helaları tatile çıktı!

Aydın BŞB’nin helaları tatile çıktı!

  • Aydın BŞB’ninKuşadası sahillerinden söktüğü ve ASKİ Arıtma Tesislerinde depoladığı helalarikişer ikişer tatile çıkmaya başladı. Yetkililer, helaların nereye gittiğihakkında henüz kamuoyuna açıklama yapmadılar.

  • Aydın ve Türk siyasettarihine, “Helaları söktüren başkan” olarak geçen Özlem Çerçioğlu, barışpozları vermesine rağmen bildiğini okumaya devam ediyor.

Bilindiği gibi sahillerin ilçe belediyelerine verilmesisonrası özellikle CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'i yıpratmak için harekete geçen Özlem Çerçioğlu, halkı ve CHP Genel Merkezi'ni çileden çıkarmıştı.

Sahillerdeki helalar, duş kabinleri, şemsiyeler, şezlonglar,oturma bankları ne varsa kaldıran Çerçioğlu, su borularını dahi söktürmesiylegündeme gelmişti. Hatta ve hatta Kuşadası içinden geçen ve lağım çukuru halinegelen Damlacık Deresi kasten temizenmemiş, BŞB sorumluluğunda olmasına rağmentop başka yerlere atılarak, Ömer Günelhalkla karşı karşıya getirilmeye çalışılmıştı.

Kamu parasıyla alınan ve halkın malı olan bu malzemeleri birprotokol ile Kuşadası Belediyesi'ne devretmek yerine, Aydın BŞB’ye ait ASKİArıtma Tesisinde açık havada depolayıp çürümeye terk eden BŞB’nin bu tutumuAydın Şafak Gazetesi’nin haberi gündeme sokmasıyla halktan büyük tepkiçekmişti.

Buna karşılık Kuşadası Belediyesi kendi edindiği araçlarlasahilleri temizlemeye başlamış, yeni helaları ve duş kabinlerini monte ederek,şezlong, şemsiye gibi hizmetleri de ücretsiz yapmıştı. Kuşadası Belediyesi’ninsoruna ivedilikle çözüm bulması halktan takdir görmüştü. Hatta kamuya aityerlerde ücretsiz otopark hizmeti de devreye girmişti.

Damlacık Deresi de aslen Aydın BŞB sorumluluğunda olmasınarağmen, Kuşadası Belediyesi tarafından pırıl pırıl hale getirilmişti. Özlem Çerçioğlu'nun bu husumet doludavranışları halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ömer Günel’in bu çalışması ise Türkiye'de örnek oluşturmuştu.

CHP Genel Merkezi tarafından da sert şekilde uyarıldığıöğrenilen Özlem Çerçioğlu, yandaşmedyası vasıtasıyla olayları örtmeye, gerçekleri saptırmaya çalışmıştı.

Bir yandan barış gülücükleri saçan Özlem Çerçioğlu'nun diğer yandan “huylu huyundan vaz geçer mi” sözünü doğrularcasına eylemleri, bu kezhalkın kameralarına takıldı.

Yolculuk yapan vatandaşlar Aydın BŞB’nin Türkiye'de haberolan hela skandalının kahramanı seyyar helaları taşınırken görüntülediler.

Kuşadası Belediyesi'ne basit bir yasal işlemle devretmekyerine helaların başka yerlere nakli vatandaşlar tarafından da komedi malzemesihaline dönüştü.

Olayı görüntüleyen vatandaşlar, “Aydın BŞB’nin helaları tatile çıkmış galiba” şeklinde nüktelisöylemlerle, Aydın BŞB’nin düştüğü trajikomik durumu gözler önüne serdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!