Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Aydın adeta Holding istilasında…

Aydın adeta Holding istilasında…

  • Hangi RektörYardımcısı hakkında Holding elemanı iddiaları ayyuka çıktı.

 Aydın BŞB'nin zarareden holdingler ortaklığı İDO'ya kamu kaynakları üzerinden yaptığı kıyaktansonra bu kez kıyak iddiaların adresi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesioldu.

Aydın Şafak Gazetesi olarak yaptığımız araştırma veulaştığımız bilgilere göre;

ADÜ, Kalyon İnşaat'ınçiftliğine döndü.

İddialara göre olaylar zinciri şöyle gelişti;

Bülent Kent'in ADÜ’ye Rektör atanması ardındangörevlendirmeler başladı.

Rektör Kent ise tüm karşı çıkma ve eleştirilere rağmenyardımcılığına Cemal İyem'i atadı.Öne sürülen iddialara göre, Cemal İyemhakkındaki sorulara ise kapalı kapılar ardında, “Kalyon İnşaat çok bastırmış. Ankara'dan siyasi baskıyla bu atamayıyapmak zorunda kaldım” gerekçesi dile getirildi.

Olaylar zinciri bundan sonra alevlendi.

Kalyon İnşaat ve bağlı alt gruplar, ADÜ’den ihale üzerineihale almaya başladı.

Kafeterya, kampüs etrafını çeviren Çin seddi gibi duvarihaleleri ardından asıl bomba, Diş Hekimliği Fakültesi inşaatında yaşandı.

Bilindiği gibi daha önceki Rektör Osman Selçuk Aldemirdöneminde 43 milyon lira bedelle başlayan inşaat, pandemi sonrası akameteuğramıştı. Çünkü Sağlık Bakanlığı pandemi nedeniyle yeni kriterler getirmişti.Bu kriterler ise müteahhit firma tarafından yerine getirilemedi. Çünkümüteahhit firmanın ihaleyi aldığı şartlar ile pandemi ardından SağlıkBakanlığı'nın aldığı kararlar uyarınca sonradan getirilen kriterleruygulandığında yüklenici firma ihale bedeliyle inşaatı yapamaz hale gelmişti.

İş maliyetlerdeki artış nedeniyle tasfiye edildi.

Bu durum ise basına rektör yardımcısı Cemal İyem tarafından, “Eski Rektöre Sayıştay'dan 26 milyon zimmetçıktı” şeklinde servis edildi. Haberde inşaat tasfiye edildiği halde kasıtlı feshedildikelimesi kullanıldı.

Sayıştay ise önceki Rektör Aldemir'i haklı buldu.

Hatta medyada gerçeklere uymayan haberleri göstererek, baskıolduğu itirafı da dile getirildi. Gerçekler ise bu haberlerin sadece bir örtmeoperasyonu olduğuydu. Bu haberler servis edilirken diğer yandan daha önce 43milyona ihale edilen Diş Hekimliği Fakültesi İnşaatı bu kez 320 milyon liraya Kalyon İnşaat vebağlı alt gruplarına verildi.

Önceki Rektör Aldemir haberlerle hedef tahtasına oturtulurken,karmaşa sırasında ADÜ’deki Kalyon İnşaat'ın aldığı ihaleler böylece halktangizlenmiş oldu.

Kalyon İnşaat ile Rektör yardımcısı Cemal İyem arasındaki ilişkilerin bununla sınırlı kalmayacağıkaydediliyor. Edinilen bilgi ve iddialara göre Kalyon İnşaatın bir sonrakihedefi, Cemal İyem'i Rektöryapabilmek.

(Haberlerimiz detaylarıyla ileriki günlerde devam edecek)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!