Aydın
18 Ekim, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Ay-Konut’da yeni gelişme

Ay-Konut’da yeni gelişme
YENİ BİR FİRMA PROJEYE TALİP… Yıllardır kangrene dönen AY-KONUT sorununda, yeni bir aşamaya geçildi. Kooperatif Yönetimi, yedi yıldır çivi çakmadığını belirttiği Yavuzlar İnşaat ile sözleşmesini tek taraflı feshetti.

Fesih sırasında sözleşme gerekçeleri ortaya konularak, işin taahhüt edilen zamanda başlanıp projede hiç bir yol alınamadığı kaydedildi. Aralarında kardeşler olarak sorunlar yaşandığı belirtilen Yavuzlar İnşaat hakkında ayrıca suç duyurusu yapıldı.

Suç duyurusunda Yavuzlar İnşaat’ın AY-KONUT alanı içerisinde yapılan şirket binasının kaçak olduğu, şu anda başka faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle yıkım veya yıkımı talep edildi. Binanın hem yeşil alan hem ruhsatsız olduğu kaydedildi.

Yavuzlar İnşaat’ın ise kendileri proje başlangıcından bu yana masraf yaptıklarını belirterek, yüksek bir rakam talebinde bulunduğu öğrenildi.

Projeye yeni talip olan firmanın ise makul rakam olursa sorunların çözümü adına uzlaşma olabileceği, fakat afaki rakamlara evet demeyeceği ifade ediliyor.

Şu durumda mahkemelik olunsa da Yavuzlar İnşaat’ın, 7 yıldır çivi çakmadığı gerekçesiyle aslında bir hak talep edemeyecekleri öne sürülüyor.

BAŞKAN ANIL YETİŞKİN İLE GÖRÜŞTÜLER

Öte yandan AY-KONUT yönetimi, Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile görüştü. Anıl Yetişkin mağdur oldukları gerekçesiyle kendisine gelen vatandaşlara, “Burası artık hamur gibi olmuş. Siz tapu iptal davası açmışsınız. Fakat bizlerin yasal olarak sizlere ayrı imar vermemiz mümkün değil. Burada en mantıklı yöntem, bir masa etrafında buluşularak sorunun anlaşma yoluyla çözümüdür” dediği öğrenildi.

BAZI ÇIKARCILAR MAĞDURLARI MI ALDATIYOR?

Diğer yandan AY-KONUT mağduru adı altında bir kaç kişinin, diğer mağdurlar üzerinden çıkar sağlama gayretinde olduğu ileri sürüldü. Bu kişilerden örnek olarak iki tanesinin, neden sorunun çözümünü değil sürüncemede kalmasını istedikleri, yapılan araştırmalarla ortaya çıktı. Bunlardan bir ismin tek hissesi olmasına rağmen sekiz hisesedar oldukları için sekiz daire istediği, bir diğerinin iki hissesi olmasına rağmen dört tane daire istediği ve bu noktada projeye talip olanlarla perde gerisi pazarlık yaptıkları da, öne sürülenler arasında.

AY-KONUT PROJESİ NEDEN HAMUR GİBİ?

Uzun zaman önce başlatılan projede, büyük yasal sorunlar çıkmıştı. Çok sayıda belediye başkanının da çözmek için uğraş verdiği yasal sorunlar başında, hissedarların çokluğu geliyordu.

Projede 357 hissedarın yeri bulunuyordu. Uzun süreli mahkemeler ve çalışmalar sonucu ada bazında yapılan düzenlemelerle, bu rakam dört hisseadara düşürüldü. Çalışmalar ada bazında olduğu için, tapu iptal davası açanlar aslında kendilerine zarar veriyor. Çünkü ada bazında yapılan değişiklik ile, kimin hissesinin nerede olduğu belli değil.

Mağdurlar üzerinden prim yapma veya çıkar sağlama peşinde olanlar, bu durumu çoğunluğu konu hakkında bilgisi olmayan yaklaşık seksen mağdurdan gizliyor.

Uzlaşma değil mahkemeler yoluyla sorun uzarsa, tapu iptal davası açan 80 kişi daha da mağdur olmaya devam edecekler. Çünkü tapularını alsalar dahi ada bazında yapılan işlemler nedeniyle kimin hissesi nerede olduğu belli olmadığından, hiç bir hak sahibi belediyelerden inşaatla ilgili izin alamayacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!