Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Avukat Cihan Şahin Aydın Barosu Başkanlığına aday oldu

Avukat Cihan Şahin Aydın Barosu Başkanlığına aday oldu
Aydın Barosu avukatlarından mesleğinin zirvesini yaşayan Cihan Şahin 5-6 Ekim’de yapılacak Baro seçiminde aday olduğunu açıkladı. Düzenlediği bir basın toplantısı ile adaylığını duyuran Avukat Cihan Şahin “Cumhuriyetle yaşıt olan Aydın Barosunu dün olduğu gibi bu gün de haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı mücadelede en ön saflarda yer alan baro haline getirip etkili ve temsili kuvvetli bir baro haline getirmek adına adayım” dedi.

Başkan seçildiği takdirde Aydın Barosunda gücün sözünün değil, sözün gücünün hakim olacağı bir anlayışın egemen olacağını ve tüm arakadaşları ile bütünün hayrına çalışmalar yapılacağını kaydeden Aydın Barosu Başkan Adayı Cihan Şahin, “Farklı fikirler zenginlik kabul edilip bunların aktif değerlendirilmesi sonucu yine bütünün hayrına olan fikir uygulanacaktır. Gökkuşağındaki renkler nasıl yağmur sonrası güzel görünüyorsa farklı fikirlerin de son ana fikir öncesindeki hali yağmurdan önceki şimşekler gibidir. Sonuç Gökkuşağı güzelliği olup bunu da sağlayacak olan orkestranın şefi olan Baro Başkanı olacaktır. Bu amaçla adayım” diye konuştu.

KENDİNİ BİLMEK ERDEMDİR

Avukat Cihan Şahin basın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kendini bilen bir avukat olarak iyi bir çatışma yöneticisi, iyi bir müzakereci ve iyi bir orkestra şefiyim ve bu güne kadar bulunduğum tüm ortamlarda sivil toplum örgütlerinde bu yeteneklerimle çalıştım. Farklı sesleri iletişim arızası olmadan musikiye dönüştürerek bütünün hayrına sunabiliyorum. Bulunduğum tüm yerlerde bir kez işin acemiliği çekildikten sonra bir kez de işin ustalığını yapabilmek adına en fazla iki kez bulundum. Baromuzda da seçilirsem yapabileceklerimin hepsini ilk dönemimde tamamlamak isterim, tamamlayamadıklarımı da eğer teveccüh olursa ikinci ve son dönemimde tamamlamak isterim. BURADAN DA ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM; BİR KEZ SEÇİLİNCE DEVAMLI SEÇİLMEK VE BENDEN SONRA BURASI NE OLACAK TARZINDA DÜŞÜNCE OLUŞTURUP KOLTUĞU TERK ETMEMEK GİBİ BİR DURUMUM OLMAZ. ARKADAN DAHA ZEKİ, ÇALIŞKAN VE ÜLKESİNİ SEVEN MESLEKTAŞLARIN GELDİĞİ MALUM OLMAKLA ONURLU BİR ŞEKİLDE GÖREVİ GEÇLERE TESLİM ETMEK İSTERİM.”

“SORUNLARI YAKINDAN BİLİYORUM”

Cihan Şahin açıklamasına şöyle devam etti:

Daha önce Aydın Barosu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak ve Baro Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım. Avukatların sorunlarını yakından biliyorum. Meslekte hemen hemen 36 yıldır aktif olarak görev yapmaktayım. Tüm adliye binalarımızda e-duruşma odalarının sağlanması için çalışacağım. Baro binasının yapımında ektin çalışmalar yaparak arsamıza binamızın yapılmasını temin edince  genç meslekteşlarımızın buralardaki odalardan ofis açmalarına kadar yararalanmalarını sağlayacağım. Baromuzu eski geleneklerine geri getirmek adına çaba sarf edeceğim. Temsili kuvvetli, etkin ve lobiciliği en hızlı kullanan adındaki misyon gibi her şeyde önder Aydın Barosu kaldığı yerden daha hızlı bir şekilde bütünün hayrına işler yapacaktır.”

İLK SEÇİM 5-6 EKİM’DE

Aydın Barosu ilk seçim tarihi 5-6 Ekim olarak belirlendi. ADÜ Kongre Merkezi Meandros Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek seçimli toplantı çoğunluk sağlanamazsa 12-13 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak.

Cihan Şahin basın açıklamasını şöyle tamamladı:

Gerek çok sevdiğim mesleğimde geçirmiş olduğum zaman dilimi nedeniyle edindiğim tüm bilgi, birikim ve tecrübelerimi her zaman tüm meslektaşlarımla paylaşma arzum; gerekse biri stajyer diğeri de mesleğinde henüz üçüncü yılında olan genç iki avukat kızımın olması nedeniyle; genç avukatların bakış açısına adeta mesleğin ilk yıllarındaymışımcasına yaklaşmış ve o günleri bir kez daha acısı ve tatlısıyla anımsamış olmam beni bu kutsal görevde yer almaya ilişkin bir adım atmaya yöneltti. Genç meslektaşlarımıza; Atatürk’ün gençliğe duyduğu güven ve inançla bakıyor ve onlarla birlikte, tüm avukat meslektaşlarımız için çalışmak istiyorum.

Şöyle bir tasvirde bulunmak istiyorum. Hattat Osman meşhur hat ustası. Kadıköyden - Galataya geçmek ister, tarifeli gemi seferini kaçırır. Takaya biner, yolculuğun ortasında muavin para deyince cüzdanı evde unutan Osman şöförden kağıt ve kalem ister; bunu duyan muavin şaşısır. Hattat Osman kağıda bir vav çizer ve muavine yol parası olarak öder. Ve sahaflara sorarsan para eder belki der ve sahaflarda epeyce paraya muavin bunu satar. Daha sonra tekrar aynı takaya denk geldiğinde artık parası yanında olan Osman ücretini ödemek istediğinde muavin bir vav çizermisin dediğinde; Osman da ona vav bir kez çizilir der ve ücretini öder.

Bundan sonuç;

BİR KEZ VAV ÇİZMEK ADINA ADAY OLDUĞUMUN ALTINI ÇİZMEKTİR.

Ekim ayındaki seçimlerde Baromuzu temsil için tarafıma imkan tanınırsa; her daim Baromuza bağlı her bir noktadaki tüm meslektaşımız için bütünleştirici, kucaklayıcı ve daima destekleyici olacağımdan, her birini temsil edip haklarını sonuna dek gözeteceğimden ve nihayetinde dönemimiz sona erdiğinde yalnızca güzelliklerle ve Cumhuriyetin değerlerine sahip bir Baro gerçeğiyle bayrağı teslim edeceğimden hiçbir şüpheniz olmasın.

Birlikte Aydın Barosunun resmini çizmeye inancım sonsuz.

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!