Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

ASKİ’ye halk sloganı: “Lağım akar ASKİ bakar…”

Aydın’ın bir çok yerleşim yerinde su ve lağım patlağından geçilmiyor.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN ÜSTTEKİ RESME TIKLAYINIZ

İki kez görevi kötüye kullanmaktan hüküm giydiği halde sürekli Özlem Çerçioğlu tarafından terfi ettirilip ASKİ Genel Müdür Vekilliğine getirilen Hakan Olkaç'ı kurtarma derdindeki Aydın BŞB, şehri lağım yuvasına döndürdü.

Bilindiği gibi Hakan Olkaç, aynı zamanda Çerçioğlu ailesinin yakın dostlarına naylon ihalelerle havadan para aktarmasıyla gündeme gelmiş, skandala ilişkin ses kayıtlarına itiraz bile edememişlerdi.

İşte işleri güçleri hukusuzluk ve yolsuzluk-usulsüzlüğe dayalı cezalardan kurtarılıp kleptokrat bürokrasinin devamının sağlandığı Aydın BŞB ve ASKİ'nin kanunların arka kapısından dolanmakta gösterdiği mahareti, hizmette nasıl rezalete çevirdiğinin kanıtlarından biri, Kuşadı İlçesi'nde yaşandı.

Ege Mahallesi'nde bulunan çocuk parkı yanında yer alan ve pazarcıların da kullandığı seyyar tuvaletten, sürekli halk sağlığına zararlı atık sular ve pislikler önce parka, sonra caddelere yayılıyor. Pakta oyun oynayan çocuklar ve diğer vatandaşlar salgın tehlikesi yaşıyor.

Yapılan tüm şikayet ve uyarılara rağmen Aydın BŞB ASKİ’nin akan lağıma önlem almadığı eleştirisi yapılıyor. Mahalle sakinleri Özlem Çerçioğlu'nu Kuşadası'nı cezalandırmak ile eleştirirken, halkın dilinde artık tek bir slogan geziniyor. “Lağım Akar ASKİ bakar...”

İşin asıl komedi yanını ise, Özlem Çerçioğlu adıyla basılan, “Katı Atık Yönetimi” başlıklı kitap oluşturuyor. Şehrin her yerinde su kesintileri, su ve lağım patlakları genel salgın tehlikesi yaratırken, Çerçioğlu adıyla basılan katı atık yönetimi kitabı, traji-komedya olarak tarihe geçiyor.

Kısaca Çerçioğlu ve Aydın BŞB, halkın aklıyla alay ediyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!