Aydın
19 Eylül, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

“Aldığınız rüşvetleri geri verin” diye bağırdılar

“Aldığınız rüşvetleri geri verin” diye bağırdılar
Efeler Belediye binası önünde toplanan ve ruhsatları verilmeyen mağdur vatandaşlar, “Verin lan şe..sizler aldığınız rüşvetleri geri” diye bağırdılar.
  • Özlem Çerçioğlu yapılanması tarafından kontrol edilen Efeler Belediyesi'nde yaşanan skandallar ve sosyal patlama işareti eylemler, her geçen gün artarak devam ediyor. Çarşamba günü yaklaşık 70-80 kişilik grup belediye kapılarını tutup, “Her odada ayrı mı soyulacağız? Özlem Çerçioğlu bu işin neresinde?” şekline tepkilerini dile getirmişlerdi.

 

  • Efeler Belediyesi’nde yaşanan olaylar karşısında Aydın Valiliği - İlçe Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re'sen soruşturma başlatma yetkileri olduğu halde neden bu yetkilerini kullanmadıkları akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

 

Efeler Belediyesi’ne baskında olayların ön plandaki baş sorumlularından Didim'den ithal MHP kökenli ve Ocaklarda Eğitmen olduğu Aydın Şafak Gazetesi tarafından ortaya çıkartılan İbrahim Metin Başer, kendini odaya kilitlemişti.

Bilindiği gibi Başer hakkında Didim'de de böyle olaylar yaşanmasına ramak kaldığı yine gazetemiz tarafından aylar öncesinde kamuoyuna ve CHP yönetimleri ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu yanında Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'e bilgilendirme amaçlı duyurulmuştu.

ANIL YETİŞKİNE BÜYÜK TEPKİ

Bir kaç gün önce yaşanan olaylar sonrası Anıl Yetişkin, mağdurlara görüşeceğini ve Pazartesi günü ruhsatlarının verileceğini söylemişti. Fakat bugün yapılan toplantıda Yetişkin gereğini yapacağına adeta mağdurlara tavır koydu ve, “İbrahim Metin Başer'i görevden alamam. Benim yetkimde değil. Gelin o zaman belediyeyi siz yönetin” sözlerini sarf etti.

Bu görüşme sırasında Yetişikin mağdurlara hakaret edercesine açıklama yapıp, olaylar hiç yaşanmamış gibi düzeltme istedi. Bunu da ahı gitmiş vahı kalmış bir medya kurumunu davet ederek telafiye çalıştı. O medya grubu medya dünyasında gazetecilik adı altında belediye ihalelerine girmek ve çiçek, ağaç gibi naylon para temin yöntemleri üzerinden rant devşirme çabaları içinde oldukları iddiasıyla anılıyordu.

Şıracının şahidi bozacı hikayesi dinlemekten bıkan mağdurlar ise, “Ruhsatta istemiyoruz, senden bir şey de beklemiyoruz” şeklinde tavır koyarak, Anıl Yetişkin'in akıl dışı tutumuna tepki gösterdiler. Bazı mağdurlar ise, “Anıl Yetişkin belediyeyi gelin siz yönetin madem diyor. Ortada yönetilen bir şey yok. Her odada ayrı rüşvet talebi var. O zaman Anıl Yetişkin de bizim yerimize geçsin, rüşvet taleplerini o yerine getirsin” eleştirisinde bulundular.

“ÇETE Mİ OLDUNUZ SİZ? DEVLET DE İZLİYOR BU HIRSIZLARI”

Mağdurların bugünkü eyleminde görgü tanıkları, siyaset ve Aydın tarihi açısından utanç verici anlara tanık oldular. Tepkilerin ilk odağı İbrahim Metin Başer yine belediye binasından kaçarken mağdurlar, “Verin lan şer...sizler aldığınız rüşvetleri geri. Ruhsat muhsat istemiyoruz. Allah belanızı versin. Çete mi oldunuz lan siz? Bizi haraca bağladınız. Devlet de izliyor bu hırsızları. Anıl Yetişkin'e gidiyoruz, ben bilmem diyor. Neredeyse ben başkan değilim diyecek” ifadeleriyle, içinde bulundukları adeta harami düzenine isyanlarını dile getirdiler.

Mağdurların eylemlerinin önümüzdeki günlerde artarak süreceği öğrenilirken Devlet kurumları ve yargının sessizliği, Aydınlıları bir kez daha, “Devlet nerede?” sorusunu düşünmeye yöneltti.

OZAN ÇAVUŞOĞLU YÜZÜNDEN OLAYLAR HER AN PATLAYABİLİR

Öte yandan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu ve özel kaleminin eşi, CHP İl Başkan Yardımcısı, Belediye İş Aydın Şube Başkan Yardımcısı, Efeler'de gayri resmi Çerçioğlu'nun kayyımı, aynı zamanda Çerçioğlu'nun eski keskin kalemi Durmuş Tuna'nın ifşaatlarında ağır ceza hakimlerine, siyasetçilere, müfettişlere, medya üyelerine, personele varan kadar çok sayıda izleme hatta darp boyutunda iddialara muhatap Ozan Çavuşoğlu'nun, olaylara müdahale etmekle görevlendirildiği öne sürülüyor.

İddialara göre Çavuşoğlu, daha önce bu amaçla ve özel görevlerle işe aldırdığı belediye çalışanlarından olan yapılanmasıyla, müteahhitlere müdahale etmekle görevlendirildiği ileri sürülüyor. Ozan Çavuşoğlu kendi Muşlu olmasına rağmen hemşehrileri tarafından hiç sevilmeyen biri olarak tanınıyor. Daha önce de yine hemşehrileriyle yumruklu kavgalara varana değin olaylara karışmış, hatta Efeler İlçe Gençlik Kolları Eski Başkanının iki kez darbı ve alıkonulması olayında baş aktörlerden gösterilmişti. Zaten kızgın olan mağdur iş insanları ve halk tabakasının Çavuşolu'nun girişebileceği provokatif olaylara karşı sert tepki gösterebileceği kaydediliyor.

Olayların çok ileri boyutlara gitmesi beklenirken iki kez belediyenin sosyal patlama derecesinde basılması ve bunun Çerçioğlu’nun yandaş medyası dışında diğer medyada yer almasına rağmen Efeler Belediyesi'nden kimsenin şikayetçi olmayışı gerekçesiyle adli ve idari soruşturma başlatılmaması, garip karşılanıyor.

Aydın Valiliği - İlçe Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın re'sen soruşturma başlatma yetkileri olduğu halde neden bu yetkilerini kullanmadıkları akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

Mağdurlar tarafından olayların perde gerisindeki en üst makam gösterilen Özlem Çerçioğlu'nun tek bir açıklama yapmayışı, sağ kolu Ozan Çavuşoğlu üzerinden daha povokatif eylemler gerçekleştirilmesi olasılığı hayli yüksek olmasına rağmen kasıtlı suskunluğu, dikkatlerden kaçmıyor.

Aydın Şafak Gazetesi olarak devletimiz ve yargı kurumlarımızı uyarıyor, sosyal patlama düzeyindeki adeta mağdur ifadelerine göre halkı haraca bağlayan çete düzenine karşı harekete geçilmediği takdirde olayların daha üst seviyelere ulaşabilecği istihbaratımızı, dikkatlere sunuyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!