Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

Ağla Yılmaz Ölmez, ağla açılırsın…

Ağla Yılmaz Ölmez, ağla açılırsın…

  • Yalçın Yıldırım ikiyazı yazdı, bizim Söke'li Yılmaz Ölmez'in halk deyimiyle şarkülü kaydı. ZatenYılmaz Ölmez ile bizim işler, Efsane Dede muhabbetine döndü.

Özetle anlatalım;

Dede Kütahya Tavşanlı Belediyesi'ni arar. “Yavrımm... Biz sabahları hacılarla camiyegideyyoz, her ye köpek dolu. Saldırıyolar korkeyyoz... Camiye gidemeyyoz...Allah günah yazmasın da bunları zehirceniz mi, öldürceniz mi bi çare bulun.”

Görevli cevap verir; “Amcahayvan hakları dernekleri var. Dikkatli davranıyoruz. Korkma biz köpeklerinhepsini topladık. Hepsini kısırlaştırdık. Güvenle camiye gidipgelebilirsiniz...”

Efsane Dede kızar; “Yavrımmm.Köpekle bizi s...kcekle demeyyom ısıcekler deyyom, ısıcekler deyyom...”


Biz Aydın Şafak Gazetesi olarak yıllardır ne diyoruz?

“Pamuk üretimininyüzde doksanı Söke ve Aydın Tariş'ten. O zaman niye hülle, hile yollarla TarişPamuk Birliği Merkezi İzmir'de?..”

Yılmaz Ölmez nediyor?

“Kallavi tazminatdavası açtım...”

Biz ne diyoruz?

“Tariş seçimlerindeneden yasal prosedüre uygun olmayan, hatta bir kök ekili pamuğu bulunmayanlardelege yapıldı da oy kullandırıldı?”

Yılmaz özetle ne diyor?

“Yazılanlar bana çokkoydu, dipteyim, sondayım, depresyondayım...”

Biz ne diyoruz?

“Yılmaz! Tariş PamukBirliği seçimlerinde neden Aydınlı delegeler ve Aydınlıların listesine destekverenlerin tekinin bile elini sıkmadın da, gittin Faruk Aydın'a çalıştın.”

Yılmaz ne diyor; “Yapılandırmamvardı, ben 15 bin lira istedim, Söke Tariş Başkanı İsmail Özer vermedi...”(Aramızda kalsın aslında daha fazlasınıistemiş..)

Borcu yaparken Tariş üreticilerine mi sordun?

Yılmaz Majör depresyonda belli ki... Yazdıklarını okumak nemümkün... Kendini bir övüyor bir övüyor, bir övüyor, Mazhar-Fuat-Özkan'ın, “Peki peki anladık. Sen neymişsin be abi”şarkısından beter. Sayfalarca yazmış, okuyanın aklında tek kelime kalmamış...

Aslında senin yazı dediğin itirafnamene mukabil cilt ciltkitap yazarım. Emin ol Söke’de kimsenin yüzüne bakamazsın.

Şimdi Sökeli-Aydınlı ve tüm Tariş ortaklarına, üreticilerinesoruyorum.

“Tariş'in aldığıpamuğun yüzde 90'ı Söke-Aydın Kooperatifinden gidiyorsa, Tariş PamukBirliği’nin bütçesinin büyük kısmı bu iki kooperatiften karşılanıyorsa, o haldeTariş'in yeri neresidir? Aydın mı, İzmir mi?”

Şimdi sizlere kısa bir zorunlu bilgi vereyim. Yılmaz Ölmez'in aslında nasıl bir düşüncetarzına sahip olduğunu anlarsınız. 

Başkabir soru; "İzmir'deki Tariş Kongresi öncesinde Yılmaz Ölmez yayınlarıyla kiminyanındaydı ve nedeni neydi?" 

Söke-Aydın-Muğla delegelerinden oluşan ve TarişPamuk Birliği'nin anavatanı ve kurulduğu yer olan Aydın'a geri dönmesinihedefleyen Söke Tariş Başkanı İsmail Özer listesinde değil, pamuk bileüretmeyenlerin desteğini alan, Tariş'e sadece zarar yazan Faruk Aydın yanında. 

Seçimden önce Ben ve Yalçın Yıldırım'ın yanınageldi. “Kandıralı neyapıyorsun?” mealinde kendisine bir dokundurmuştuk. Bize saatlerce, “Oğullarıma dedim ki Metin ve YalçınAmcanız ne yazarsa karşılık vermeyin. onlar bizim dostumuzdur.” 

Sonraekledin; “Faruk Aydın iyi bir adamdır.Sizi tanıştırayım size destek çıksın...” Kendin o desteği fazlasıylaalmışsın ki bize tavsiyede bulunuyorsun. Ve Tariş Pamuk Birliği’nden aldığındestek miktarından hiç söz etmiyorsun.

Biz ne yanıt verdik; “İşimizolmaz. Biz Aydın ve adaletin yanındayız. Pamuğun yüzde 90’ı Aydın'daüretiliyorsa Tariş Pamuk Birliği doğduğu yer olan Aydın'a gelmeli...”

Bizim Yılmaz'ın kafası da basmıyor bazı şeylere.

Dünyanın neresine gidersen git, kime sorarsan sor, “Tariş pamuğunun yüzde 90'ı Aydın’daüretiliyorsa, Tariş Merkezi neresi olmalı?” İzmir dediğin zaman herkesgözüyle güler ya sana...

Özellikle Sökelilere bir soru daha; “Söke Tariş Başkanı İsmail Özer'i bilirsiniz. Kongreyi kazandıklarındaSöke Tariş borç batağında idi. Kendi tarlalarını ipotek edip. Kooperatifi düzeçıkarttılar. Mal, dal sahibi yaptılar. Devrim niteliğinde yatırımlaragiriştiler. Dünya çapında Sawgın tesisleri, bunun yanında kendi Güneş EnerjiSistemini kurmaya hazırlanan ilk Kooperatif oldular. Yani kooperatif kendienerjisini üretip enerjiye akıtılan paralardan tasarruf yapacak. Bu paralar daTariş üreticilerinin cebine kalacak... Bunlar rahatsız mı etti ki seni buyatırımlar hakkında tek kelime etmedin?”

Tariş seçimlerinde Aydın listesinin karşısında olacaksın,Sökeli geçinip Sökeli Başkan Adayı İsmailÖzer ve listesinin kaybetmesi için her şeyi yapacaksın, Tariş pamuğununyüzde 90’ı Aydın'dan giderken, Tariş Pamuk Birliği yöneticileri Aydınlıüreticilerin kesesinden sefa sürerken gıkın çıkmayacak, sonra kalkıpAbdurrahman Çelebi gibi herkese akıl vereceksin.

Be mübarek sen İsmailÖzer'in hiç bir harcamasını Tariş üzerinden yaptığını gördün mü? Üreticinintek kuruşunu bile koruyup kollayan kendi hemşerin İsmail Özer'e düşman ol, Aydın haklarıyla çatır çatır sefa süren Faruk Aydın'a destek ver. Bir de tümbunların üzerine tüy dikip, “İsmailÖzer'den 15 bin lira istedim vermedi” diye yanıla yakıla ağlanıyorsun.

Pes be birader... Her hurmayı yemişsin, kendin itirafediyorsun.

Söke ve Aydın karşıtlığının sebebini, şahsi menfaat teminitaleplerine bağladığını, kendin açıklıyorsun. Abdurrahman Çelebi gibi verdiğinakıl sana kalsın Yılmazım. Sendeki akılla evin yolu bulunmaz. Yok Söke'deorganik pamuk usulsüzlüğü varmış da İsmailÖzer odağındaymış. Sen o yalandan zerre doğru çıkaramazsın. Ama ben seninprograma çıkardığın Bertan Balçık'ınverdiği tohumlar yüzünden tarlaların nasıl balçığa dönüştüğünü, tek tekispatlarım. Ona yüreğin yetmiyor mu, göbek bağın mı var? Ya da sen gerçektenSöke’de oturmuyorsun da, Tunceli Hozat’dan mı yayın yapıyorsun.

Be mübarek o kadar üretici o konuda bas bas bağırırken, sen Bertan Balçık ile Esra Erol misali program yapıyorsun. Konuya tek kelimedeğinmiyorsun? Yoksa İsmail Özerreddedince yapılandırma borcunu o mu kapattı? Bu soru ister istemezakıllara geliyor değil mi?

Sözün sonunu kısa ve net bağlayayım Yılmaz'ım...

Şahsi menfaatlerin adına Tariş'in doğduğu topraklara geridönmesine engel biri olarak, Söke-Aydın-Muğla listesi aleyhine açıkçalışmalarından dolayı kendi tarihine, kültürüne, mezardaki ruhlarına ve Aydınekonomisine ihanet dolu davranışlarınla hafızalara kazınacaksın...

Sayfalar dolusu da ağlansan, iki soruda mat olacaksın...

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!