Aydın
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

ADÜ’de skandal bir etkinlik

ADÜ’de skandal bir etkinlik
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) düzenlenen “Basında Kariyer” programı etkinliğine davet edilen gazeteciler arasına MLKP Terör Örgütü Üyesi olduğu ortaya çıkan Ayşe Yılmaz’ın da katılması üniversite bünyesindeki zafiyeti gözler önüne serdi.

ADÜ Rektörü Bülent Kent’in inceden inceye bir kumpasın içine çekilmeye yönelik olduğu izlenimi veren bu etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, birliği ve bölünmez bütünlüğüne karşı yasadışı faaliyetleriyle bilinen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiası devletin resmi kayıtlarına geçen Ayşe Yılmaz’ın da gazeteci olarak davet edilmesi ve öğrencilerin karşısına konuşmacı olarak çıkarılması üstürne üstlük bir de plaket ile onurlandırılması akıllara durgunluk verdi.

KİM DAVET ETTİ?

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) bu yıl ilk kez düzenlenen 2024 Kariyer Günleri etkinlikleri programına, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun, Söke Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Işık, Aydın Kulis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Naci Eriş, Aydın Ses Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Durmuş Ali Kılınç, Aydınpost Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin ile birlikte Aydın BŞB’nin Muhbiri MLKP Terör Örgütü Üyesi olduğu öne sürülen Ayşe Yılmaz da davet edildi.

ADÜ Merkez Kampüs Atatürk Kongre Merkezi’nde Profesör Barış Atiker yönetiminde gerçekleştirilen "Basında Kariyer" oturumunda, gazeteciler ve terör örgütü üyesi olduğu öne sürülen Ayşe Yılmaz’ı gazeteci kisvesi altında kim davet etti ve ADÜ’de öğrencilerle buluşturdu sorusunu akıllara geliyor.

Öte yandan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun AyşeYılmaz’ın bu durumunu bilmesine rağmen sessiz kalması manidar bulunuyor.

Bilindiği gibi Ayşe Yılmaz’ın MLKP bünyesinde örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda uzun yıllardır bir takım gizli ve girift eylemlerde bulunduğu öne sürülmüş hakkında istihbarat teşkilatı ve asayiş birimlerince teknik takibinin sürdüğü bilgisine ulaşılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında geçtiğimiz yıllarda görevlerinden ihraç edilen bazı MLKP ve yasadışı örgüt mensuplarına Efeler'de ikamet ettiği evinde yardım ve yataklık yaptığı da iddia edilen Ayşe Yılmaz'ın, öne sürülen eldeki bulgular ışığında bir dönem toplum ahlakını temelden sarsan LGBT-İ yanlısı yayın politikası da devletin radarına girmişti.

Ayşe Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, birliği ve bölünmez bütünlüğüne karşı yasadışı faaliyetleriyle bilinen MLKP adlı terör örgütünce ADÜ’deki bu etkinliğe ve Aydın'daki basın camiasına neden konuşlandırıldığı henüz bilinmemekle beraber ileride sansasyonel herhangi bir eylemde bulunup bulunmayacağı ise tam bir muamma olarak bir takım soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!