Aydın
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

ADÜ’de adrese teslim ihale…

ADÜ’de adrese teslim ihale…

  • Aydın Şafak Gazetesi'nin kamuoyuna yansıttığı Adnan MenderesÜniversitesi'nde adrese teslim yemek ihalesi iddiaları gerçeklik kazandı.Gazetemizde yer alan haberde Bircan Firması konu edilmişti. Önceki dönemlerde 8yıl üst üste yemek ihalesini alan firma, Aydın dışından getirdiği personel ileeleştirilere konu olmuştu. Haberimizde firmanın son olarak girdiği ihaledeneksik evrak nedeniyle elendiği, ardından Kamu İhale Kurumu (KİK) e yaptığı müracaatlaihaleyi iptal ettirdiği duyurulmuştu. İhalenin yine bu firmaya verileceğiiddiaları gündeme taşınmıştı.

Haberimiz sonrası iddiaların gerçekliğe kavuştuğu ortaya çıktı.

Ulaşılan bilgilere göre; Bircan Firmasına yemek ihalesi, doğrudantemin ile verildi. Olağanüstü şartlar olmamasına rağmen neden doğrudan teminusulü ile adı geçen firmanın ihaleleri adeta adrese teslim şekilde aldığı, şuanda ADÜ koridorlarındaki başlıca tartışma konularından birini oluşturuyor.

Daha önceki yıllarda ADÜ’dedoğrudan teminler ile yemek ihaleleri yapılmıştı. Fakat o dönemde pandemiolduğu ve tüm öğrenciler üzerinden ihaleye çıkılmaktansa zaten öğrenim onlineyapıldığı için, düşük bedellerle ve kamuyu zarar uğratmayacak şekillerdeihaleler gerçekleştirilmişti.

Günümüzde olağanüstü şartlarolmamasına rağmen neden doğrudan temin ile ihaleden önce duyurduğumuz BircanFirması’na ihalelerin verilmesi, açıklığa kavuşturulmayı bekleyen konularınbaşında geliyor.

GERÇEKLER NETLEŞMEYE BAŞLADI

Öte yandan önceki Rektör Osman Selçuk Aldemir ve 20 yönetim kurulu üyesihakkındaki iddialar, adeta ortada bir kumpas olduğu yönündeki tespitlere doğruevrilmeye başladı. Bilindiği üzere 2022 yılında Sayıştay tarafından yapılanincelemede, Diş Hekimliği İnşaatındaki tasfiye konusunda bir sakınca görülmemişve dosya kapatılmıştı. Fakat üzerinden iki yıl geçtikten sonra medyaya servisedilen haberler ve siyasilerin araya konulup yapılan baskılarla alınan özelizine, dosya tekrar açılmıştı. Bu da tasfiye değil fesih ve zimmet çıkarıldığışeklinde saptırmalarla haberlere konu ettirilmişti. Ardından bu haberler delilgösterilerek dosya yeniden işleme sokulmuştu.

Sorgu sürecinde olan dosyaylailgili ulaşılan bilgiler, bu kadarına pes dedirtti.

Ulaşılan bilgilerde Üniversite İçDenetim mekanizmasının harekete geçirildiği, burada görevli kişinin iki gündehazırladığı 800 sayfalık raporun delil gösterildiği belirtiliyor.

Sayıştay tarafından bile üç aydaincelemesi yapılamayacak 800 sayfalık raporun iki günlük sürede nasıl hazırlandığımerak konusu oluyor.

Edinilen bilgi ve iddialara göre, bu raporlar ve haberler öncedenhazırlandı. Rektör Bülent Kent deyanlış yönlendirilerek, soruşturmanın yeniden başlatılması için gayret sarfedildi. 800 sayfalık raporun iki günde nasıl hazırlandığı sorusundan yolaçıkıldığında, kumpas iddialarına yönelik değerlendirmelerin gerçeklik boyutukazanması sürecine hızla ilerlendiği görülüyor.

Bir diğer husus ise önceki Rektör Osman Selçuk Aldemir hakkında ortayaatılan iddialarla ortam dikkati başka yere çekilirken, Diş Hekimliği için 320milyon liraya verilen ihalenin içeriği hakkında…

320 milyonluk bu ihaleyle ilgilipek çok bilgilerin yer aldığı ve yasal olarak zorunlu tabelaların nedenolmadığı veya varsa görünecek yerlere konmadığı ayrıca sorgulanıyor.

FETÖ SORUŞTURMALARI JET HIZIYLA KAPATILDI İDDİASI

Ulaşılan bilgi ve iddialara göre,Devlet tarafındna gönderilen ve haklarında FETÖ irtibat-iltisakı soruşturmasıistenilen yaklaşık 30 ismin dosyaları, jet hızıyla kapatıldı. Bu isimlerdenbazıları şu anda yönetim kurulu dahil üst düzey görevlerde bulunuyor. Budosyalar kapatılırken MİT-EMNİYET ve diğer ilgili devlet kurumlarından ayrıcagörüş, bilgi belge istenilip istenimediği, cevap arayan sorular arasında yeralıyor.

KUŞADASI DİŞ HEKİMLİĞİ GÜZELLİK MERKEZİNE Mİ DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR?

Ulaşılan bilgi ve iddialararasında yer alan bir başka konu ise Kuşadası Diş Hastanesi.

ADÜ Kuşadası Diş Hastanesi olayıise, kamuoyunun büyük tepkisini çekti.

Ulaşan bilgilere göre yazlarıyaklaşık bir buçuk milyon nüfusa ulaşan Kuşadası İlçesi'ndeki ADÜ Diş SağlığıHastanesi, sağlık turizmi adı altında güzellik merkezine dönüştürüleceği, buradasaç ekim dikimi yanı sıra diğer güzelleşme ve estetik alanlarında hizmetverileceği öğrenildi.

Oysa Kuşadası'ndaki ADÜ’ye aitbinalar, Diş Hekimliği alanında hizmet vermek için tasarlanmıştı. Kamuoyuiddialar karşısında biraz sert, biraz mizahi şekilde tepkisini gösteriyor.Vatandaşlar, “İllaki sağlık turizmiyapacaklarsa mevcut binayı diş hastanesi olarak açsınlar, onun yanına sağlıkturizmi için ek bina yapsınlar. Önemli olan halkın genel sağlığıdır. Güzellikmerkezi kuracaklarsa adını Dilan Polat koysunlar” şeklinde eleştiri vegöndermede bulundular.

DİDİM’DEKİ SOSYAL TESİSLER ÖZEL SEKTÖRE Mİ DEVREDİLECEK?

ADÜ hakkında ortaya atılan birdiğer iddiaysa, Didim İlçesi Akbük Mahallesi'nde bulunan sosyal tesisler. Buçok değerli binaların özellikle bakımlarının yapılmadığı ve kasıtlı çürümeyeterk edildiği öne sürülüyor.

İddialara göre kasıtlı şekildebakım ve onarımı yapılmayan çok değerli sosyal tesisler, “Bizim bütçemiz yok. Buraların bakım ve işletme maliyetinikarşılayamıyoruz. Özzel sektöre kirlayalım onlar işletsin” gerekçesiyle,yakın çevreden bazı isimlere devredileceği kaydediliyor. Bu durum ayrıca bazıisimlerin perde gerisinden menfaat temini iddialarına da ortam hazırlıyor.

DUVAR MÜTEAHHİTİ İŞİ YARIM MI BIRAKTI?

ADÜ Kampüsü’nde inşaatınabaşlanılan güvenlik duvarı hakkındaki iddialarsa, akıllara durgunluk veriyor.Olması gerektiği şekilde güvenlik amacıyla inşasına başlatılan ve öğrencilerin,“Berlin Duvarı” şeklinde tanımladığıinşaat işleri yarım kaldı.

Ulaşan bilgi ve iddlara göre zehirtacirleri yüklenici firma yetkililerini tehdit etti. Bu tehditlere dayanamayanfirma yetkilileri ise, ihale süreci ve inşaat çalışmalarını yarım bıraktı.Bununla ilgili üniversite camiası ve kamuoyunu aydınlatmak adına ADÜ’den biraçıklama yapılmazken, ilgili konudaki dosya bilgilerine şu anda kimseninulaşamadığı da iddia ediliyor.

REKTÖR KENT ANKARA’DA

Tüm bunlar yaşanırken ADü RektörüDr. Bülent Kent'in, hızlı birşekilde Ankara'ya gittiği ileri sürüldü. Aslında kişilik olarak çok mülayim vetam bir beyefendi bilim adamı olarak tanınan Rektör Kent'in gelişmeler açığaçıktıkça Ankara ile beraber önlem almak arayışında bulunduğu belirtiliyor.

Rektör Kent'in etrafında oluşturulançemberin sürekli önceki Rektör Osman SelçukAldemir üzerinden ortaya atılan tartışmalarla gündemi oyalayıp, kendiplanlarını adım adım hayata geçirdikleri iddiasının, Rektör Dr. Bülent Kent ve Ankara tarafındangörülmeye başlandığı, gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!