Aydın
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

90 yayınevi ve 100 yazar Efeler Kitap Fuarı’nda

90 yayınevi ve 100 yazar Efeler Kitap Fuarı’nda

  • Efeler BelediyeBaşkanı Mehmet Fatih Atay, hayata geçirdiği projeler ile kentte ilklere imzaatmayı sürdürüyor. Şehrin ruhuna edebiyatın ayrıcalıklı dünyası ile dokunan 1. EfelerKitap Günleri, vatandaşların yoğun katılımı ile devam ediyor.

EFELER’İN EDEBİYAT ŞÖLENİÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE

Ülke genelinden 90 yayınevi ve farklı alanlardan 100 yazarınkatılımıyla 10 gün sürecek edebiyat yolcuğu, fuarın 3’üncü günü ile devam etti.Birbirinden kıymetli yazarların okurlarına imza dağıttığı edebiyatfestivalinde,  Haydar Ergülen, Ceyhunİrgil, Suat Suna ve Metin Uca gibi usta isimler farklı konulardagerçekleştirdikleri söyleşilerde katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

Pınarbaşı Mesire Alanı’nın eşsiz doğası ile kitaplarınayrıcalıklı dünyasının buluştuğu Pazar gününde şu etkinlikler yer aldı.

Üçüncü gün, saat 10.00’da kitap stantlarının ziyareteaçılmasıyla başladı. 13.00-18.00 arası 5 saat süren imza dağıtımında; HaydarErgülen, Metin Uca, Suat Suna, Ceyhun İrgil, Ahmet Telli ve Özlem Şahin gibiisimlerin de aralarında yer aldığı 19 yazar, okurlarına imza dağıttı vefotoğraf çekildi.

ERGÜLEN: “ŞİİRİNSANIN İÇİNDEDİR”

Türk şiirinin önemli temsilcileri arasında yer alan HaydarErgülen, okurlarıyla saat 14.00’te düzenlenen “Şiirle Düşünmek” isimlisöyleşide buluştu.  Şiirin insandoğasıyla olan uyumundan bahseden Ergülen, “Roman ve öyküler insana dahauzaktır. Şiir, insan ile iç içedir. Şiir, diğer türlere göre daha az okunurfakat en az onlar kadar hatta daha fazla insanın özündedir. Sadece yazan değilokuyan da şairdir. Benim şiirlerim okuyanlarındır” dedi.

İRGİL: “ATATÜRKLİYAKATI ÖN PLANDA TUTAN BARIŞÇIL BİR LİDERDİ”

Günün 2’nci söyleşisinde konuşmacı koltuğunda yer alandoktor, siyasetçi ve yazar Ceyhun İrgil, sözlerine Efeler Belediye BaşkanıMehmet Fatih Atay’a teşekkür ederek başladı. İrgil, “Kitaplarla yazarınbuluşması çok önemli. Bu konuda en çok çaba gösteren kurumlardan biri EfelerBelediyesi. Bu yüzden Başkan Atay ve ekibine teşekkür ederim” dedi. İrgil dahasonra, “Babalar ve Çocuklar- Genç Cumhuriyet’in Vicdan Serüveni” isimlikitabının konusunu anlattı. İrgil, Milli Mücadele Dönemi’ne karşı tavırsergileyen isimlerin yaşamlarından kesitler sundu ve bu kişilerin daha sonraMustafa Kemal Atatürk’ün girişimiyle affedildiğini söyledi. İrgil, “MilliMücadele’ye karşı olanların ailesinden olanlar ilerleyen yıllarda çok önemligörevlere getirildi. Kimseye, senin ailen bu ülkeye düşmanlık etti denmedensadece liyakat ön planda tutuldu. Mustafa Kemal çok barışçıl bir liderdi” diyekonuştu.

SUNA: “BU KADAR UZUNSÜREN KİTAP FUARI SEVİNDİRİCİ”

Sanatçı Suat Suna ise 16.00’da düzenlediği “Müzik veEdebiyat” isimli söyleşide fuar konukları ile buluştu. 10 gün boyunca sürecekolan fuarın uzunluğuna dikkat çeken Suna, “Ülke genelinde kitap fuarlarınakatılıyoruz. Bu kadar uzun süren kitap fuarına tanıklık etmedim. Edebiyataverdiği kıymet nedeniyle Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı kutlarım.Sonraki döneminde de bu güzel organizasyonları devam ettirmesini diliyorum.”Müzik ve yazarlık serüveninden bahseden Suna, “Kitap yazmak için önce okumakgerek. Okuduklarımızı da özümsemeliyiz. Hangi konuda yazılacağına kararverilmeli ve bilgi ve donanım duygularla birleştirilmeli” dedi. Yazarlığa nasılbaşladığını da ziyaretçilere anlatan Suna, “Ortaokulda şiirler yazıyordum. Budurum öğretmenlerimin de dikkatini çekiyordu. Daha sonra onların tavsiyesi ileliseler arası şarkı sözleri yazma yarışmalarına katıldım” ifadelerini kullandı.‘İhanet’ ismini verdiği yeni romanı hakkında da açıklamalarda bulunan Suna,“Maceralı bir roman. Oldukça sürükleyici. Kendim de bu tarz romanları okumayıseviyorum. Her sayfada bir sonraki sayfaya merak uyandırmalı romanlar. İhanetde böyle bir roman. Okumanızı tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

UCA: “12 KİTAP KAFEMUHTEŞEM BİR ŞEY”

“Metin Uca ile Atatürk’ün izinde, Geçmişten Geleceğe” isimlisöyleşide Efeler halkı ile bir araya gelen gazeteci-yazar ve sunucu Metin Uca,Kitap Kafelere övgüde bulundu. Uca, “300 bin nüfuslu bir ilçede 12 Kitap Kafevar. Bu muhteşem bir şey. Kitap okumanın insanlara çok önemli yeni bakışaçıları kazandırdığı kanısındayım” dedi. Kitapların insanlara hayalleraşıladığını belirten Uca, “Benim hayatımı sinema ya da televizyon değilkitaplar yönlendirdi. Teknoloji gelişmiş olsa dahi kitabın yerini hiçbir şeytutmuyor. Görüyorsunuz yapay zekâ robotları, kendisine sorulan sorulara nekadar komik cevaplar veriyor. Tabii ki teknoloji geliştikçe bu cevaplardüzelecek fakat kitabın yerini yine de alamayacak. Ben dijitalleşme konusundabasılı kitaptan yanayım. Kitabı sayfasına dokunarak ve kokusunu içime çekerekokumaktan yanayım” diye konuştu. Uca, “Okuyan, risk alan, parçaları birleştirenve zarafeti koruyan insanlar geleceği inşa ediyor. Bunlardan biri Mustafa KemalAtatürk’tü. Cephaneye giden sandıkların içinde silahlarla birlikte Çalıkuşuromanı da vardı” sözleriyle okumanın öneminden söz etti.

Söyleşilerin ardından Efeler Belediye Başkanı Mehmet FatihAtay, yazarlara çiçekler takdim etti. 1. Efeler Kitap Günleri, 8 Ekim Pazargününe kadar Pınarbaşı Mesire Alanı’nda devam edecek. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!