Aydın
26 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

6 ilde dolandırıcılık operasyonu

6 ilde dolandırıcılık operasyonu

  • İçişleri Bakanı AliYerlikaya, İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen "Sahte ses" adıverilen operasyonlarda nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri şüphesiyle62 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şüphelilerin42'sinin tutuklandığını, 12'si hakkında ise adli kontrol kararı verildiğinibildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabındanyaptığı açıklamada, "Dolandırıcılara, onların iş birlikçilerine, zehirtacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefesaldırmayacağız" dedi. Bakan Yerlikaya, bu çerçevede İstanbul merkezli 6ilde nitelikli dolandırıcılara yönelik operasyonunun detaylarını da paylaştı.

Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle:

"İstanbul merkezli Bursa, Kayseri, Kocaeli, Konya veHakkari’de yapılan 'sahte ses' operasyonunda örgütlü olarak niteliklidolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 62 şüpheli şahıs yakalandı.

Dolandırıcılara, onların iş birlikçilerine, zehirtacirlerine, çetelere, teröristlere, organize suç örgütlerine nefesaldırmayacağız.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzceyapılan çalışmalar sonucunda, örgütlü olarak nitelikli dolandırıcılık suçunuişleyen şüphelilerin; çeşitli sosyal paylaşım sitelerinden sahte ilanlarvererek bu ilanlarda kendilerini banka ya da kredi kurumlarının çalışanı olaraktanıttıkları, çeşitli yollarla temin ettikleri kimlik ve iletişim bilgileri iledüşük faizli kredi kullandırma bahanesi adı altında vatandaşları aradıkları,örgütün aldatıcı yöntemler ile banka tarafından gönderilen SMS şifrelerinimağdurlardan temin ederek mobil bankacılık hesaplarını ele geçirdikleri,Vatandaşların hesaplarında bulunan paraları örgüt üyelerinin hesaplarınaaktardıkları, örgütün bu yolla çok sayıda eylem gerçekleştirerek milyonlarcalira haksız kazanç temin ettiği tespit edilmiştir. Şüpheli şahısların 42’situtuklandı. 

12’si hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Operasyonudüzenleyen kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Aziz milletimizin duaları vedestekleriyle, mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!