Aydın
24 Ekim, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    33.58
  • EURO
    36.76
  • ALTIN
    2577.6
  • BIST
    9881.23
  • BTC
    56398.2$

1. Efeler Film günleri başlıyor

1. Efeler Film günleri başlıyor

  • Efeler BelediyeBaşkanı Mehmet Fatih Atay, hayata geçirdiği projelerle kentin kültürel mirasınakatkıda bulunmayı sürdürüyor. Bu durumun son örneği olan “1. Efeler FilmGünleri” Forum Aydın alışveriş merkezinde düzenlenecek. Festivalde ilçeyianlatan “Efelerin Efesi” filmi de gösterime sunulacak. 4 gün sürecek filmşöleninin ilk günü 17 Ekim Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek açılışkokteylinin ardından saat 19.00’da “Efelerin Efesi” filmi ile festivalin galasıyapılacak.

Edebiyat tutkunlarına “1. Efeler Kitap Günleri” ileunutulmaz günler yaşatan Başkan Atay, usta sanatçılar ve Efeler halkınındesteğiyle 17-20 Ekim arasında “1.Efeler Film Günleri”ni düzenleyecek.  Şehrin öyküsünü beyaz perdeye taşıyan“Efelerin Efesi” isimli film de bu anlamlı etkinlikte sinemaseverlerle buluşacak.Senaristliğini, yapımcılığını ve yönetmenliğini tiyatro ve sinema oyuncusuVeysel Diker’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda usta isimler; AltanErkekli, Ayşegül Şamlıoğlu, Fulden Akyürek, Berrin Arısoy ve Hülya Şen yeralıyor. Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile yerel halktanisimlerin de rol aldığı “Efelerin Efesi” filminin çekimleri Efeler’detamamlandı. Filmin mekânları arasında belediye tarafından hizmete açılan; Prof.Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı, %100 Kadın Emeği Tarımsal ÜrünFabrikası, Otizm Yaşam Merkezi ve Kitap Kafeler yer aldı. Festivalde duayenoyuncu Altan Erkekli’nin rol aldığı; Sınav, Babasının Kızı ve Ağır Romantikisimli filmler de gösterime sunulacak.

FİLM FESTİVALİNİNTAKVİMİ AÇIKLANDI

Efeler’de 4 gün sürecek film şöleninin programı şu şekildeolacak;

17 Ekim Salı günü saat 18.00’de gerçekleştirilecek açılışkokteylinin ardından saat 19.00’da “Efelerin Efesi” filmi ile festivalin galasıyapılacak. 18 Ekim Çarşamba günü saat 16.00’da “Sınav” filmi gösterimesunulacak. Aynı gün saat 19.00’da ilçenin öyküsünü anlatan “Efelerin Efesi”filmi tekrar izleyicilerle buluşacak. 19 Ekim Perşembe günü de hız kesmedensürecek olan sinema şöleninde “Babasının Kızı” isimli film saat 16.00’da, “EfelerinEfesi” ise 19.00’da beyaz perdeye yansıtılacak. 20 Ekim Cuma saat 14.00’te“Ağır Romantik”, 16.00’da ise “Efelerin Efesi” filmlerinin gösterimininardından festival sona erecek.

BAŞKAN ATAYSİNEMASEVERLERİ DAVET ETTİ

Efeler’in kültür ve sanatla anılan bir kent olması içinçalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Efeler Belediye Başkanı MehmetFatih Atay, tüm sinema meraklılarını 1. Efeler Film Günleri’ne davet etti.Başkan Atay, “Efeler’in her alanda büyümesi, gelişmesi, kültür ve sanatlaanılan bir şehir olması için elimizden gelen tüm çabayı çalışma arkadaşlarımlabirlikte sarf ediyoruz. Ülkemizin saygın sanat emekçilerini konuk edeceğimiz veilçemizi konu alan ‘Efelerin Efesi’ filmini de yayınlayacağımız 1. Efeler FilmGünleri’nde tüm sinemaseverlerle buluşmayı diliyorum” dedi.

1. Efeler Film Günleri’ne katılmak isteyenler, ücretsizdavetiyelerini Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi ve Efeler Belediyesi Kültürve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edebilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!