0.542. 537 86 70

FETÖ’nün adliye yapılanmasına operasyon..

FETÖ’nün adliye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve emniyet tarafından İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen ikinci dalga operasyonda, aralarında zabıt katibi, gardiyan ve icra müdür yardımcısının da olduğu 13 şüpheli yakalandı.

2022-01-04

Edinilen bilgiye göre; MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, FETÖ/PDY’nin adliye yapılanmasına yönelik operasyonun ikinci dalgasını bugün yaptı. Birinci dalgası 28 Eylül 2021 tarihinde adliye ve cezaevi çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda 17’si adliye çalışanı 21 şüpheli yakalanmış, 13 örgüt üyesi ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden faydalanarak itirafçı olmuştu.

FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmanın devamında, 12’si aktif adliye ve cezaevi çalışanı ile 4’ü daha önce KHK ile kamudan ihraç edilmiş toplam 16 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Tokat, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri ve Bursa’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 13 şüpheli yakalandı.

ANKA

 

Okunma sayısı: 762

Sepetim