0.542. 537 86 70

Eximbank Aydın’da şube açıyor..

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın’daki ihracatçı firmalara hizmet vermesi için daha önce Aydın Ticaret Borsası binasında hizmete giren Türk Eximbank Aydın İrtibat Bürosu’nun faaliyetlerine artık şubeleşerek daimi banka personelleriyle devam edeceğini duyurdu

2022-04-21

Türk Eximbank Şubesi'nin Mayıs veya Haziran ayı içerisinde açılacağının haberini veren Milletvekili Savaş, “İrtibat bürosu aracılığıyla İzmir üzerinden sağlanan hizmet artık şube sistemi olarak faaliyete geçiyor. Eximbank’ın personelleriyle Aydın’daki ihracatçı firmalarımıza, daha önce İzmir’de yaptığı işlemlerin tamamının Aydın’da yapılması sağlanacak. Eximbank bankacılık sistemi doğrudan ilimizdeki şube ile erişim hizmeti verecek. Aydın, tarımıyla, sanayisiyle ihracatın önemli bir ayağında yer alıyor. İlimizin ihracat potansiyelini değerlendirmek adına Eximbank’ın sağlamış olduğu faydaların ihracatçılarımıza aktarılması için daha önce irtibat bürosu kurulmuştu. Artık şubeleşerek faaliyetlerine devam edecek” dedi.

İrtibat bürosunun ihracat rakamlarında etkili olduğunu söyleyen Milletvekili Savaş şunları kaydetti: “Son dönemde ilimizin ihracat rakamlarının artması Eximbank’ın şubeleşmesi yönündeki adımları hızlandırdı. Eximbank’ın bu hizmetinin de ilimiz ve ihracatçılarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Aydın’ın üretim ve ihracat potansiyelini gerçekleştirme hedefimize ulaşmak için girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sepetim