Aydın
27 Nisan, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.01
  • EURO
    42.12
  • ALTIN
    3685.4
  • BIST
    9.477
  • BTC
    76538.750$

Efeler Belediyesi işçileri grev başlattı

Efeler Belediyesi işçileri grev başlattı
Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu yapılanmasının belediye meclis üyesi ve başkan yardımcılıkları, müdürlükler kadroları dahil tamamına yakınının kontrolünü elinde tuttuğu Efeler İlçe Belediyesi’nde grev başladı.

Efeler Belediyesi Park, Bahçeler, Temizlik ve Fen İşleri personeli işçileri maaşlarını eksik aldıkları ve geriye yönelik alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle mesaiye çıkmadı. İşçiler bu ay için maaş hesaplarına sadece 10’ar bin lira yattığını belirttiler.

Grev sabah saatlerinde Efeler Belediyesi'nin Umurlu’daki Kocagür temizlik işleri şantiyesinde başladı. Sabahın erken saatlerinde iş bırakan işçiler hakları verilene kadar temizlik hizmetini vermeyeceklerini söylediler. 

Bilindiği gibi Efeler Belediyesi’nde Barış Altıntas, İbrahim Metin Başer, Muttalip Özsemerci gibi isimler Özlem Çerçioğlu baskısıyla başkan yardımcısı yapılırken, bunlara ilaveten Polat Bora Mersin, Ozan Çavuşoğlu, Vasfi Suha Bayırlı gibi isimler de ayrıca belediye başkanı gibi davranır olmuşlardı.

Tüm bunlar yanında yüzlerce işçi Çerçioğlu yapılanması girişimiyle işten çıkarılmıştı. Ayrıca aynı kadronun rüşvet talepleri nedeniyle iki kez belediye binası basılmış, Çerçioğlu yapılanması üyeleri ya binadan kaçmış ya kendilerini odaya kilitlemişlerdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!