0.542. 537 86 70

Diyanet onaylı ölü yıkama makinesi…

Merak edilen soru şu: “Sözcü Yazarı Emin Çölaşan’ın köşesine taşıdığı ölü yıkama makinesi nasıl pamuk tıkayacak? Makinenin pamuk tıkaması caiz midir?”

2020-05-02

Sözcü yazarı Emin Çölaşan bugünkü yazısında, AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir firmaya sipariş edilerek üretimine başlanan tam otomatik cenaze yıkama makinesini köşe yazısına konu etti.

“EL DEĞMEDEN TAM OTOMATİK”

Cihazı, benzinliklerdeki araba yıkama makinelerine benzeten Çölaşan şunları kaydetti:

“Cenaze yıkama makinesi de aynen öyle… Yaşamını yitiren kimsenin naaşını tomografi benzeri bir aletin içine sokuyorlar. Sıcak suyu falan önceden ayarlanıyor. Dışarıdan düğmeye basıyorlar, fıskiyeler çalışıyor. El değmeden tam otomatik… Naaş sabunlu sularla yıkanıyor, sonra durulanıyor, yine elektronik ortamda (tomografi cihazından çıkmak gibi) görevliler tarafından dışarıya çekilip kurulanıyor ve son aşama olarak kefenleniyor. Bu makine ile cenaze yıkama olayının dinimizin kurallarına uygun olup olmadığını ben bilemiyorum..”

Çölaşan, “Bunu CHP’li belediyelerden biri yapsaydı ‘Ölümüze saygısızlık ediyorlar’ diye kıyameti koparırlardı. Ama iş Konya olunca suskun kalmaya elleri mahkûm. İşi büyütüp yine yandaşlara vermesinler, cenazeyi makine ile yıkama işinden bile rant elde etmeye kalkışmasınlar da!” diye yazdı.

DİYANET ONAYLI

Sistemin şimdilik Konya'da bir hastaneye kurulduğunu ve öncesinde Diyanet'in onayı alındığını belirten Çölaşan, “Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Bizim yaptırdığımız bu makine öteki illere de örnek olsun’ demiş” ifadelerini kullandı.

“CAİZ MİDİR TARTIŞMASI BAŞLADI..”

Çölaşan’ın yazısı yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi..

Tartışma kamuoyu gündemine, “Caiz midir? değil midir?” şeklinde girdi.

Kamuoyunda merak edilen soru şu: “Sözcü Yazarı Emin Çölaşan’ın köşesine taşıdığı ölü yıkama makinesi nasıl pamuk tıkayacak? Makinenin pamuk tıkaması caiz midir?”

Sepetim