0.542. 537 86 70

Didim’de kaçak yapı skandalı..

CHP’li Belediye Meclis Üyesi kaçak kat yaptı, Didim Belediyesi’nin “yıktık” diye bilgi vererek, Aydın Valiliği, İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nı yanılttığı iddia edildi.

2022-03-11

CHP’li Didim Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in usulsüz ve imar kanununa aykırı yapısı hakkında yeni gelişmeler yaşanıyor.

CHP'li Meclis Üyesi Kerim Küsmez'in 683 metrekare arsa üzerinde yaptığı inşaatın çatı katının binanın en üst katı ile birleştirilerek dubleks daire haline getirildiği ve bunun yasaya aykırı bir uygulama olduğu iddia edilmiş, Didim Belediye Meclisi'nin 90 No.lu kararına uyulmadan çatı oluşturulduğu belirtilmişti.

Daha önce yapılan şikayet üzerine çatı yapacağı yerde kaçak kat çıkan CHP’li Belediye Meclis Üyesi’nin inşaatı hakkında Didim Belediyesi’nden Cumhuriyet Savcılığı ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü işlem yapılmasını (yıkılmasını) talep etmişti.

Konuyla ilgili haber, Aydın Şafak Gazetesi tarafından kamuoyuna duyurulmuştu.

İlgili haber linklerimiz..

http://www.aydinsafak.com/kerim-kusmez-e-kamulastirma-kiyagi-h3979.htm

http://www.aydinsafak.com/didim-de-bir-imar-usulsuzlugu-iddiasi-daha-h3930.htm

http://www.aydinsafak.com/cevre-muduru-taha-al-sen-ne-is-yaparsin-h3943.htm

DEVLETİN KURUMLARI “YIKILMIŞTIR” DİYE YANILTILMIŞ..

Aydın Şafak olarak 11 Mart 2022 tarihinde yaptığımız son tespitlerde,

İddialara göre;

Didim Belediyesi tarafından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı, Aydın Valiliği ve İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne gönderilen, “İmara aykırı bölümler yıkılmıştır” yazısının gerçeği yansıtmadığı ve Adli-Mülki ilgili Devlet kurumlarının yanıltıldığı ortaya çıktı.

Küsmez Ailesi’nin adı aynı zamanda Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki “toplu tecavüz” iddialarına ilişkin soruşturmalarda da yer almıştı. Kadrajcı Ali lakaplı Belediye Meclis Üyesi Ali Çağlar’ın tecavüz mağduresine kendisine ait olduğunu ifade ettiği çiftliğin, yer gösterme sonrası Küsmez Ailesi’ne ait olduğu belirlenmişti.

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Küsmez Ailesi ile Didim Belediyesi’ndeki ilgili yetkililerin Devlet kurumlarına yolladığı “imara aykırı yapı bölümleri yıkılmıştır” yazısının nasıl gerçeğe aykırı, devlet ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu, fotoğraflı şekilde ilgilileriyle paylaşıyor, kamu adına gereğinin yapılması için başta Didim Cumhuriyet Başsavcılığı - Aydın Valiliği ve İl Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nü göreve davet ediyoruz.

Sepetim