0.542. 537 86 70

Didim’de infial yaratan görüntüler…

POLİSİN KAN DONDURUCU ŞİDDETİ KAMERALARA BÖYLE YANSIDI..

2022-08-12

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN LİNGİ TIKLAYINIZ..

https://www.facebook.com/100058829382049/videos/792641548424620

Polis şiddeti devlet terörüne dönüştü…

Didim’de yaşanan ve polislerin karıştığı şiddet dolu görüntüler, Amerikan Polisinin zencilere karşı tutumunu bile gölgede bıraktı.

Bir polis çocuğunun çalıştığı eski mekânda yasak olmasına rağmen ısrarla sigara içmekte diretmesi, Didim’i allak bullak etti.

Aydın Şafak Gazetesi’nin ulaştığı bilgi ve görüntülere göre, 9 Ağustos 2022 tarihinde yaşanan olay şöyle gelişti:

Didim’de görev yapan bir polisin oğlu, kentin gözde mekânlarından biri olan bir işyerinde çalışmaya başladı. Ancak, işyeri kurallarına göre değil, kendi istediği şartlarda çalışmak için diretti. İşyeri sahipleri ise diğer 15 personel hangi şartlarda görev yapıyorsa, kendisinin de aynı şartlara tabi olduğunu ve kurallara uyarak çalışacağını belirttiler.

Taraflar arasında anlaşma olmayınca iş talebinde bulunan genç şartları kabul etmeyip işyeri ile yolları ayrıldı.

Bir hafta sonra eski çalıştığı iş yerine gelen genç, bir paket siparişi verdi. Paketini beklerken yasak olan bölümde sigara içmeye başladı. İş yeri sahipleri daha önce geçici süre de olsa burada çalıştığını ve yasak alanda sigara içilmeyeceğini hatırlatarak kasıtlı şekilde bu şekilde davranmasına tepki gösterdiler. Aynı zamanda gencin müşterileri rahatsız etmemesi için mekânı terk etmesini söylediler.

Genç ise annesini aradı. Annesi de olaydan erkek kardeşi ve polis eşini haberdar etti. Gencin dayısı olay yerine gelip doğrudan iş yeri sahiplerine tehdit hakaretlerde bulunup saldırmaya başladı. Aynı zaman diliminde gencin polis olan babasının da girişimiyle toplam 8 ekip ile 17 emniyet görevlisi olay yerine geldiler.

Sorgu sual beklemeden işyeri sahibi 65 yaşındaki ve ertesi gün kalp ameliyatı için hastaneye yatacak Mehmet Turgut ile 35 yaşındaki oğlu Abdurrahman Turgut’u ağır şekilde darba başladılar. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Amerika’daki polis şiddetini mumla aratacak sahnelerin yaşandığı anlarda, araya girmek isteyen bazı vatandaşlar da aynı şiddet ve tehdit dolu davranışlara maruz kaldı. Hatta müşterilerden birinin de kolu kırıldı.

Daha sonra olay yerine gelen Jandarma, yaşananlara müdahale etti.

Jandarmaya giden işletmeciler ve kolu kırılan vatandaş kamera görüntüleri eşliğinde Cumhuriyet Savcılığı’na 17 emniyet görevlisi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aydın Şafak Gazetesi olarak, şiddet aynı zamanda ibret dolu görüntüleri halkımızla paylaşıyor ve Devlet otoritesinin kaybolduğu, devlet-siyaset-yargı-medya ve iş dünyası içinde yuvalanmış bir menfaat şebekesi nedeniyle, Didim’deki Türk Polisinin hangi durumlara düşürüldüğünü tarihe not düşüyoruz.

Sepetim