0.542. 537 86 70

Didim’de çark nasıl işliyor? Devlet kurumları nasıl kandırılıyor?

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın görev dönemini içeren 2014-2022 yılları arasında, örgütlü şekilde ve menfaat temini karşılığı, binlerce imar-iskana aykırı ruhsat verildiği öne sürülürken, Aydın Valiliği-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na yanlış bilgiler verilerek, skandal iddiaların üzeri örtülmeye çalışılıyor.

2022-03-13

Didim’de İmar-İskana aykırı ruhsatlar nasıl düzenleniyor ilgili kurumlar nasıl yanlış bilgilendiriliyor?

Didim’de ana gündem maddelerinin başında imar-iskana aykırı ruhsatlar yine başı çekiyor.

Ulaşılan bilgi ve iddialara göre;

Ahmet Deniz Atabay’ın görev dönemini içeren 2014-2022 yılları arasında, örgütlü şekilde ve menfaat temini karşılığı, binlerce imar iskana aykırı ruhsat verildiği öne sürülüyor.

Öne sürülen şikayete dayalı iddialara göre, konuyla ilgili şikayetler sonrası Aydın Valiliği-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na yanlış bilgiler verilerek, bu skandal iddialar örtülmeye çalışılıyor.

Bu faaliyet içerisinde yer alan isimler ise, şöyle sıralanıyor:

1- Ahmet Deniz Atabay

2- Emine Öznur Gündoğdu

3- İsmail Akpınar

4- Sinan Sönmez

5- Hüseyin Tüter

6- Gökhan Çetinel

7- Ümit Başoğlu

8- Kenan Güdül

9- Kemal Karakaplan

10- Gökhan Kutucu

11- Tekin Güneş

12- Oğuz Karakadı

13- Engin Kaya

14- Çağlar Uzun

15- Onur Günindi

16- Gazi Keklik

17- Fırat Ekmen

18- Serkan Karadal

19- Ufuk Başoğlu

Yine iddialara göre;

Yukarıdaki listede yer alan ve örgütlü şekilde hareket ettikleri öne sürülen kamu görevlilerinin kişisel menfaat temini karşılığı imara aykırı iskan ruhsatları ve Yapı Denetim Firmaları için hak edişlere imza attıkları kaydediliyor.

Aynı zamanda listede yer alan isimlerin aynı zamanda şikayete konu olan imara aykırı yapılar için, “Yapı Tatil Zaptı” düzenleyip, “imara aykırı yapılar için imar kirliliği düzeltilmiştir” şeklinde Aydın Valiliği-Aydın Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ve şikayet olması sebebiyle Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na, yalan beyana dayalı gerçek dışı yazılı bilgi verdikleri ifade ediliyor.

Listede adı geçen isimlerin menfaat temini karşılığı imara aykırı olduğu halde iskan ruhsatı verdikleri yapıların hem çatı gabarelerinin yüksek, hem çatıda imara aykırı katlar oluşturdukları, pek çok inşaatta aynı zamanda emsal olarak kabul edilen, yani inşaat yapı alanından sayılması gereken havuzlarının kaçak olduğu belirtiliyor.

2014-2022 yılları arasında imar-iskan ruhsatlarının bu şekilde verildiğinin, tespit edilen kaçak yapıların kanuna uygun gibi gerçek dışı beyanlarla ilgili kurumlarına bildirildiğinin, yerinde yapılacak tespitte sayısı binlerce olduğu öne sürülen bu tür yasa dışı faaliyetler nedeniyle elde edilen haksız kazancın, yüzlerce milyon liralık boyutlara ulaştığı da, ulaştığımız bilgi ve iddialar arasında yer alıyor.

İddialara isimleri karışan kişiler hakkında yasal işlem başlatılması talep ediliyor.

AYNI YOLLA MEDYA FİNANSE EDİLİYOR

Öte yandan çok sayıda medya mensubu tarafından Aydın Şafak’a ulaştırılan bilgiler ve iddialar dudak uçuklatacak nitelikte.

İddialara göre; son günlerde Ahmet Deniz Atabay lehine yapılan yoğun medya propagandasının, yine aynı yöntemlerle finanse edildiği öne sürülüyor ve bu durumun kayda geçirilmesi talep ediliyor.

Medya kulislerinden tarafımıza ulaştırılan bilgilere ve iddialara göre; İmar-İskan-İşyeri Açma Ruhsatları ve Belediye kaynakları dahil yaklaşık 4 milyon TL’lik havuz oluşturulduğu kaydediliyor.

Bu havuzda yasal ve el altından toplanan bağış adı altındaki kaynaklarla Aydın’da pek çok medya kuruluşları ile anlaşma sağlandığı ve Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay lehine sürekli yayın yapmaları karşılığı her biriyle ayrı ayrı anlaşmalar yapıldığı kaydediliyor. Bu gayri ahlaki çalışmalara ortak olmayan Aydın Şafak gibi yayın kurumları ise, kasıtlı şekilde iftira ve hakaretlere varan saldırılarla karşı karşıya kalırken yaptıkları gerçekleri yansıtan yayınları nedeniyle haklarında soruşturmalar başlatılıyor, davalar açılıyor.

Öte yandan, daha önce “kültür değişimi” adı altında Didim’de masrafları çekilerek ve de harçlıkları ödenerek ağırlanan Aydın İl dışından pek çok gazetecinin önümüzdeki süreçte yeniden Didim’e davet edildikleri öne sürülüyor. Sonrasında Türkiye’nin pek çok yerinde özellikle yerel basında Ahmet Deniz Atabay’a övgüler düzülerek yayınlar yaptırılmasının hedeflendiği bildiriliyor.

Bu propaganda çalışması ile Ahmet Deniz Atabay hakkındaki “toplu tecavüz iddiası ile 7 yıldır soruşturması kovuşturmaya dönüştürelemeyen su faturalarının sildirilmesi” başta olmak üzere, gayri ahlaki ve gayri yasal pek çok konunun unutturulmaya çalışılarak, Atabay’ın Türkiye’nin en gözde belediye başkalarından biri olduğu havası yaratılıp, üçüncü kez aday olması için alt yapı hazırlandığı belirtiliyor.

Sepetim