0.542. 537 86 70

Didim’de avanta festivali…

Didim Belediye Meclisi’nin 3 Ağustos 2022 tarihli toplantısında, kentin hesapta yöneticiler eliyle, parti farkı gözetmeksizin nasıl yağmalandığı gözler önüne serildi.

2022-08-04

Didimliler, Belediye Meclisi’nin nasıl “rant meclisi”ne döndüğünü gördüler.

Yaptığımız araştırmalarda, uzun süredir hakkında çok sayıda ihbar ve şikâyet aldığımız kişinin, Meclisi ve Didim’i adeta parmağında oynatan o ismin, Ahmet Yılmaz olduğunu gördük.

Ahmet Yılmaz, 2014 seçimlerinde Didim Cem Evi tarafından referans verilerek, listeye koydurulan bir isim. Fakat ilerleyen süreçte Alevi kimliğini ranta yönelik olaylarda kullandığı için Alevi vatandaşlardan da tepki gördüğü ve bu vatandaşlarımıza dahi ezada bulunduğu için Cem Evinden dışlandığı tarafımıza ulaştırılan bilgiler arasında yer alıyor.

2014 seçimleri ardından Başkan Yardımcılığı ve Başkan Vekilliği görevine getirilen Ahmet Yılmaz’ın servetinde, bir anda patlamalar yaşanıyor. 2014-2022 yılları arasındaki CHP Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı-Vekilliği dönemi, şahsın maddi olarak bildiğiniz jet hızıyla şaha kalktığı yıllar olarak dikkati çekiyor.

Edindiğimiz bilgi ve iddialara göre;

Ahmet Yılmaz, kendisine rant üretme konusunda çok uzman. 3 yıllık başkan yardımcılığı döneminde Yapı Kontrol ekiplerini gönderip, imara aykırı olduğu gerekçesiyle çok sayıda bina ve işyerini mühürletiyor. Daha sonra perde gerisi yaptığı anlaşmalar sonrası, buraları imar barışı ya da ruhsatlandırma adı altında, yasal hale getiriyor. (Örneğin 159 konutluk AY-KAR Projesi…)

Şahsın para kazanma yöntemleri bununla da sınırlı kalmıyor. Didim Belediyespor’a yardım adı altında toplanan bağışların, kendi şahsina aktığı iddiaları da ilçede almış başını yürümüş. Hatta Didim Belediyespor Başkanının, kendi resmi ortağı olduğu ifade ediliyor.

İşler bu kadarla sınırlı kalmıyor. Şahıs hakkındaki skandal iddialar, lokanta menüsü gibi ardı ardına sıralanıyor. Seçim döneminde Ahmet Deniz Atabay yanında Başkan Yardımcısı ve Vekili olarak bulunan ve Yapı Denetim Kontrolü kendinde olan Ahmet Yılmaz, seçim yardımı diye el altından toplanan milyonlarca liranın kaybından sorumlu tutuluyor. İkinci kez hem de 1. Sıradan belediye meclis üyesi seçilmemesine rağmen Atabay tarafından Başkan Yardımcılığı ve Vekilliği verilmeden düz meclis üyesi olarak bırakılmasının asli nedeni olarak, bu durum gösteriliyor.

Nasıl marifetli biriyse Başkan Yardımcılığı döneminde kendisine ait olan Proje Ofisinin işlerinde patlama yaşanıyor. Olmaz denilen yani imar ve iskân kanununa aykırı pek çok proje bu şahsa geliyor. Şahıs da yüklü miktarda ödemeler mukabilinde “iskân garantili” şekilde sorunları çözüyor. Hatta CHP’den meclis üyesi ve başkan yardımcısı seçilene kadar kimsenin adını sanını bile duymadığı bu muhteremin ofisi, bir anda Didim’in bu alanda en çok iş yapan mekânı haline geliyor.

Şahıs hızını alamayıp, fabrikatörlüğe bile soyunuyor. Didim Organize Sanayi Bölgesi’nde çok yüksek sermaye ile fabrika kuruyor. “Bir nefes al birader” diyeceğim de adam rant nerde, soluk almadan orada.

Didim Fevzipaşa Mahallesi’nde 40 bin dönümlük alanda imar planı yapılıyor, sahnede yine Ahmet Yılmaz.  O sırada Belediye Başkan Yardımcısı ve de Vekili. Ortaklarıyla beraber çok ucuza yerler kapatıyorlar. Alan içerisinde bulunan ve okul yapımı olarak planlanan arazi de bunlara ait. Hoppp bir imar plan tadilatı, o alan da konut imarına çevriliyor. Arkadaş havadan milyonlara konuyor bir kez daha.

OY ŞANTAJI YAP RANTI KAP

Gelelim 3 Ağustos 2022 tarihli, Didim Belediye Meclisinde yaşanan rant talanına.

İşin perde gerisinde, gelenek olduğu üzere Ahmet Yılmaz var. Bilindiği gibi Ahmet Deniz Atabay, ek bütçe talebinde bulunmuş, reddedilmişti. Bazı vatansever meclis üyeleri yanlış bulduklarından dolayı, bazılarıysa Ahmet Yılmaz’ın plânlamasıyla ek bütçeye onay vermemişlerdi. Bu kez ek bütçe, 65 milyon lira olarak kabul edildi. 125 milyon lira istemişler 65 milyon çıkmış. Hepsi hikâye. Atabay zaten 65 milyona razıydı. Personel giderleri ve iş yapıp parasını alamayan iş insanlarının mağduriyetinin giderilmesi için, ek bütçe 65 milyon lira geçti de, tepeden tırnağa rezaletler ile.

Meclis toplantısından önce Ahmet Yılmaz, bazı meclis üyelerini örgütlüyor. Kendi imar ve diğer taleplerini sıralıyorlar. Bunlar kabul edilmezse, red oyu verecekleri şeklinde kopartıyorlar. Veee Didim Belediye Meclisi’ne gelen imar plan tadilat talepleri yani imar rantı vurgunları, oy birliğiyle kabul ediliyor.

Bu plan tadilatlarında en kazançlı çıkanlardan biri kim? Yine Ahmet Yılmaz. Onu ilgilendiren kalemlerde yapılan değişiklik ile arkadaş tekrar milyonlar kazanıyor. Anası Kadir gecesinde doğurmuş galiba şahsı. Bu ne bal böyle birader. Adım attığın yerden rant fışkırıyor.

Ha bu arada unutmadan. Ahmet Yılmaz, CHP’li meclis üyesi olmasına rağmen, aynı zamanda AK Parti ve MHP’yi örgütlemeyi de iyi biliyor. Perde gerisi sıkı pazarlıklarla, MHP’li meclis üyelerinin talepleri de kabul ediliyor. MHP’nin red oyu verilmesi kararına rağmen meclis üyeleri, çekimser kalarak aslında bu rant oyununda kendi çıkarları için evet demiş oluyorlar.

MHP İlçe Başkanı, haklı olarak şu anda ateş püskürüyor. Meclis göz göre göre rant pazarına dönmüş, MHP parti olarak geçit vermeyeceğiz demiş, meclis üyeleri parti kararını bile dinlemeyip tersine oy kullanmışlar. MHP İlçe Başkanı derhal bu meclis üyelerinin istifalarını talep etmiş ve yerlerine bu şahıslardan sonra yazılan üyelerinin gelmesini istemiş.

Valla bir Bizans da oyun bitmezdi, bir Ahmet Yılmaz da bitmiyor. İmarda istediklerini aldıktan sonra, onun örgütlediği senaryoyla haliyle ek bütçe geçiriliyor. Kısaca olay basit Aziz Türk Milleti. Siyasi şantajı yap, rantı kap.

Ahmet Yılmaz başka imar plan tadilatları yani imar rantı peşinde koşuyor. Önümüzdeki süreçte onlar da gündeme gelecek. “Mecliste aynı durum yaşanırsa, bilin Ahmet Yılmaz vardır bu işin arkasında” ihbarları yağıyor her yerden. Hem de vatansever ve Hacı Bektaşi Veli Kültürüne sahip, Alevi kardeşlerimiz tarafından. Ahmet Yılmaz’ı düşkün ilan edip, Cem Evi içerisinde “İhanetçi” olarak tanımlıyorlar.. (Alevi değerlerini ayaklar altına alan, Aleviliği kendi şahsi çıkarları adına kullanan kişi anlamında…)

LAVANTA DEĞİL AVANTA FESTİVALİ

Şimdi gelelim fasulyenin faydalarına. Didim gibi zenginlik fışkırması gereken bir şehirde, belediye kasası neden boş?

Nedeni basit.

Bazı memur ve siyasi kökenli bürokratlar bağış adı altında topladıkları paraları Belediye kasasına değil, kendi hesaplarına aktarıyorlar. Kimi kendi üzerine kimi yakınları üzerine. Haliyle belediye kasasına girmesi gereken özellikle imar rantı kaynaklı bağış adı altındaki gelirler şahısların kesesine akınca, beytülmal tam takır kuru bakır.

Peki bunun halka yansımaları nasıl oluyor?

Atabay personel parası ve piyasaya olan belediye borçlarını ödeyebilmek için, belediye şirketleri üzerinden borçlanmaya çalışıyor. Durum bu olunca Ahmet Yılmaz gibilerin elinde siyasi şantaja açık hale geliyor. Onların imar rantı talepleri karşılanıp, servetlerine servet katmaları sağlanıyor. Kibarca rant denilen, gerçeklikte rüşvet-yolsuzluk-talan düzeninde birileri sıfırdan gelip karun kadar zengin olurken, halkın kesesinde nasıl onarılmaz maddi, manevi yaralar açılıyor anladınız mı?

Atabay her konuşmasında, “Ranta geçit yok” gazeli okurken nasıl rantçıların eline düşmüş, apaçık ortada. Didim Belediye Meclisi Rant Pazarına dönmüş ama sokaklarda midyeciler, mısırcılar, seyyar pazarcılar, takı satan kadınlar sille tokat dövülüyor, evlerine bir lokma ekmek götürmeleri engelleniyor, üstüne rantçı ilan ediliyorlar.

Yazıklar olsun hepinizin vicdanına…

Bir grup ahlâktan, imandan, izandan, vatan, millet ve insan sevgisinden yoksun güruh, sadece Didim değil, tüm Aydın’ı ne hale getirmiş. Devletin adabı, halkın ahlâkı bozulmuş. Görevini yapması gereken kamusal sorumluluk sahipleri ise ıslık çalıp havalara bakıyor. Tarih de onları tek tek yazıyor…

Durum buyken, bir de Didim’de, “Lavanta festivali” düzenliyorlar.

Didim’de olsa olsa “Avanta Festivali” düzenlenir, uyutmayın Milleti…

Sepetim