0.542. 537 86 70

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Sinsi tuzaklar kuruldu..”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de düzenlenen AK Parti Grup Toplantısı'nda "Gece yarısı başlayan finans oyunlarıyla sinsi tuzaklar kuruldu, ülke çökertilmeye çalışıldı. Açıkladığımız program amacına ulaştı.." dedi.

2021-12-22

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devleti, belirtilen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal, noktalı virgül değil nokta koyuyorum." dedi. Dövize endeksli TL mevduatı sistemi için de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu programı olumlu karşılamış destek vermiş, piyasalar da bu programı desteklemiştir" dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Milletimize karşı sorumluluklarımızı daha çok çalışacağımız bir döneme giriyoruz. Dünyada ve bölgede son 10 yılda yaşanan gelişmeler salgınla birlikte daha kritik bir seviyeye ulaştı. Türkiye'de 10 yıllık dönemde aklınıza gelecek her yol ve yöntemle sınandı, akıl dışı birçok yöntem devreye sokuldu. 

Güya terörle mücadele için güney sınırlarımıza yığınak yapanlar, biz devreye girince terör örgütlerinin hamiliğine soyundu. Ekonomimize yönelik aleni tehditler savruldu, sinsi tuzaklar kuruldu. Yönetimi değiştirmek için kimlerin destekleneceği, kimlerin köstekleneceği TV programlarında konuşuldu. Gece yarıları başlayan kesintisiz finans oyunlarıyla ülkemiz çökertilmeye çalışıldı. 

Salgınla birlikte başlayan küresel ekonomide başlayan dalgalanma, ülkemize yönelik saldırıların dozunu artırmanın aracı haline dönüştürülmek istendi. Dışarıdan birileri bu oyunu kurarken, içeriden birileri de bu oyunun taşeronluğuna soyundu.  

Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Yüzde 7'ye düşüren kimdi enflasyonu? Biz düşürdük. Faizi düşüren kimdi? Bizdik. Sizin kitabınızda düşük faiz diye bir şey yok.

Ülkemizde bir kesim dışardan aldıkları destekle kardeşliği dinamitlemenin peşinde. Parmak sallamakla bir yere varamazsınız.

Aylardır erken seçim diyor. Cumhur İttifakı'ndan Devlet Bey bu işin Haziran 2023'te olacağını söylüyor, ben de öyle. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devleti, belirtilen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bay Kemal noktalı virgül değil nokta koyuyorum.

Buradan manşet ile hükümet devirip kurmaya alışmış gazeteci kılıklılara sesleniyorum. Buradan emperyalistlere sesleniyorum, vesayet artıklarına sesleniyorum, başaramayacaksınız.

Yıllarca seçim meydanlarında beraber yürüdük biz bu yollarda şarkısını söyledik. Yağan yağmurda beraber ıslandığımız gibi açan güneşte de beraber ısınacağız. Her ferdiyle milletimizin tamamını seviyoruz. 84 milyonun tamamını bağrımıza basıyoruz. Eksiğimiz noksanımız olabilir, ama niyetimizden gayretimizden, ülkeye kazandırdığımız eserlerin büyüklüğünden kimsenin şüphesi olamaz. Ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yaptığımızı, nereye ulacağımızı biliyoruz. İnşallah varacağımız yer asırlık değişiklikler yapacak bir yerdir.

Ekonomide yaşananlar sadece bizim ülkemiz özelinde değildir. Dünyadaki finansal kriz 2008'de başlamış salgınla beraber gün yüzüne çıkmıştır. Biz Türkiye'nin güçlü alt yapı üzerinde bu süreci en iyi şekilde götürmek için çaba harcıyoruz. Türkiye önümüzdeki yüz yılı oluşturacak treni kaçırmayacak. Hatta bu trenin son vagonunda değil 1. sınıfında yer alacağız.

Dün açıkladığımız program amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu programı olumlu karşılamış destek vermiş, piyasalar da bu programı desteklemiştir.

 

Okunma sayısı: 5.343

Sepetim