0.542. 537 86 70

Cavit Bircan’a kumpas tutmadı…

Aydın Adnan Menderes Üniversite Eski Rektörü Cavit Bircan’ı hakkında uydurulan “FETO’cu” iddiası ile YÖK’ü de saf dışı bırakıp yetki gaspı yaparak Avukat olan Eşi Hatice Bircan ile açığa alan Yeni Rektör Osman Aldemir’in iftira kampanyası hızını kesmeden devam ediyor. Eski Rektör Cavit Bircan’a kurulan kumpas ise tutmuyor.

2019-05-16

HABER: YALÇIN YILDIRIM

FETÖ’ye karşı amansızca mücadele veren ve 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi saat 23:00 sularında meydanlara inerek rüştünü ispat eden ADÜ’nün Eski Rektörü Cavit Bircan’a karşı girişilen iftira kampanyası kamuoyunda da kabul görmüyor.

Kendisi FETÖ soruşturmalarını karıştırmaktan daha önce (2017 yılında) açığa alınan, ADÜ’ye Rektör olduktan sonra da Eski Rektör Cavit Bircan’a ve arkadaşlarına karşı gerçek olmayan iddialarla karalama kampanyası başlatan, ancak bu güne kadar hiçbir belge ortaya koyamadan kurguladığı senaryoyu gerçekmiş gibi basına servis eden Rektör Osman Selçuk Aldemir, üniversiteyi adeta bir kışlaya çevirerek cadı avına çıkar gibi tutum içine girmesi kamuoyunda büyük tepki çekiyor.

Cavit Bircan hakkında YÖK tarafından hakkında yürütülen hiçbir inceleme, rüşvet, zimmet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve FETÖ ile irtibat ve iltisakı olmadığı halde bunu varmış gibi göstererek uydurma gerekçelerle ekip arkadaşlarını da işin içine katarak iftira kampanyasının boyutunu büyüten Rektör Aldemir’in, Devletin her kademesine sızan FETÖ mensuplarını temizlemek için amansızca mücadele veren Cavit Bircan’a karşı başlattığı “linç kampanyası” ile yıpratmak istemesinin altındaki sır perdesi de aralanıyor.

Kendisine atılan iftiraları bir yandan yargıya taşıyan Eski Rektör Cavit Bircan, ADÜ Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in kendisini YÖK’ün yerine koyarak usule aykırı olarak verdiği “FETÖ ile iltisaklı olabilme ihtimaline” karşı 3 ay süreyle görevden uzaklaştırma kararına karşı da YÖK nezdinde ve yasal yollarla mücadelesini sürdürüyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ iddiaları ile ilgili son olarak kendisi ile birlikte ismi gündeme sokulan mesai arkadaşı Recai Tunca hakkında “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilmesine rağmen Rektör Aldemir’in basın aracılığı ile ısrarla bu konuyu gündeme taşıması kamuoyunda “kendi pisliklerinin üzerini örtmeye çalışıyor, hedef saptırıyor, gündem değiştiriyor” yorumlarının yapılmasına neden oluyor.

“REKTÖR ALDEMİR’İN SİCİLİ ŞAİBELİ..”

18 Ocak 2019’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ADÜ’ye Rektör olarak atanan ve görevi Cavit Bircan’dan devralan Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in Rektör atanmadan önce FETÖ soruşturması geçiren ve kamudan ihraç edilen bazı personel ile görüştüğü ve FETÖ üyesi olmayan onlarca kişiyi çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile basın yayın organlarına servis ettiği biliniyor.

Servis ettiği bilgilerin gerçek olmadığı tam tersine FETÖ’nün amaç ve hedefleri doğrultusunda hizmet ettiği ortaya çıktığı için açığa alınan Rektör Aldemir’in açığa alındıktan sonra Rektörlüğe gelerek “psikolojisinin bozuk olduğunu bir daha böyle bir işe kalkışmayacağının” özrünü dileyerek yeniden göreve iade edilmiş ancak hakkındaki hukuki süreç devam etmektedir.

Rektör Osman Selçuk Aldemir 5 yıl önce de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Aydın ADÜ’yü yeniden yapılandırmak için kendisinin Ankara tarafından görevlendirildiğini de söyleyip öğretim üyelerinin iletişim bilgilerini edinmeye de çalıştığı da bilinmektedir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kazanması yönünde çalışmalar yaptığı bilinen Rektör Aldemir’in, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından çevresine kendisini AK Partili olarak tanıtmış Rektör seçildikten sonra da MHP’li kişilerle çalışmaya başlamıştır.

Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, özel hayatında da ciddi problemler yaşamış, eşi kendisini defalarca aldattığı gerekçesi ile boşanma davası açtığını belirterek Aydın’dan ayrılarak  Samsun’a gitmek zorunda kalmıştır. Bu konuda yargıya intikal etmiş pek çok dosyası olduğu bilinmektedir.

“BU BİR İFTİRADIR. KURULAN KUMPAS BOZULACAKTIR..”

Konuyla ilgili www.aydinsafak.com’a açıklama yapan ADÜ’nün Eski Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Osman Selçuk Aldemir’in iddialarının hiç birinin gerçek olmadığını ve hakkında neden iftira kampanyası başlatıldığına da hiçbir anlam veremediğini belirterek, “Hakkımda YÖK Başkanlığı tarafından yürütülen hiçbir disiplin ve ceza soruşturmam yoktur. Bu bir iftiradır. Kaldı ki öyle olsa bile soruşturma bu rektörü ilgilendirmez YÖK Başkanlığı’nca yürütülür. ‘FETÖ iltisaklı olma ihtimali’ gerekçesi açığa alınmam hukuk tarihinde görülmemiş bir garabettir. Zaten üniversitemizden üye, irtibat ve iltisaklı olduğu için attığımız tüm FETÖ’cü yapıların üzerimize attığı iftiralardan, hem Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilmiş hem de konu YÖK tarafından incelenerek aklanmıştır. Yurt dışı yasağı iftirası da külliyen yalandır ve ben 3 kez yurt dışına çıktım. Rektör Osman Selçuk Aldemir, YÖK Başkanı’nın yetkisi dahilinde olan bir açığa alma işlemini kendisi yaparak baltayı taşa vurmuştur. Atılan her iftira için hukuki süreç başlatılmış olup en doğru kararı yargı verecektir. Tekrar söyleyeyim. Ne iddia edildiği gibi İç İşleri Bakanlığı ne de YÖK nezdinde benim hakkında yürütülen bir soruşturma yoktur. YÖK’e ve Cumhuriyet Savcılığına gerekli suç duyuruları yapıldı. Tescilli iftiracıların birlik olarak bana kurdukları kumpas ve oyun tutmayacak, bozulacaktır” dedi.

“FETÖ’CÜLÜK İFTİRASI BANA YAPIŞMAZ..”

“İFTİRACILAR HESABINI VERECEK..”

Üniversite toplam bütçesinin 5 katı “rüşvet aldığı” iftirasına ile karşı karşıya kalan Eski Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “İftiracıların hepsi ortaya çıkarılacaktır” diyerek sürdürdüğü açıklamasında, “Rektör Aldemir yetki gaspı yapmıştır. Hakkımda ortaya attıkları FETÖ’cülük iftirası bana yapışmaz. Benim FETÖ’cü olmadığımı devletim de bilir herkes de bilir. 15 Temmuz gecesi bazıları kafasını kuma gömüp sonuca göre hareket ederken; biz hain darbe girişimini sosyal medya üzerinden ilk dakikalarda dile getirdik! Ölüm tehdidi bile aldık. Ailem ve ekibimle birlikte meydanlara çıktık. Soruyorum. İtibar suikasti yapmaya çalışıp bana ‪'FETÖcü' diye iftira atanlar, 15 Temmuz gecesi o anlarda hangi deliğe saklanmıştı? O gece bunları ortalıkta göreniniz var mı? Üzerine basa basa tekrar yineliyorum. Ne iddia edildiği gibi İç İşleri Bakanlığı ne de YÖK nezdinde, hakkımda yürütülen bir soruşturma yoktur. YÖK’e gerekli suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcılığına da gerekli suç duyuruları yapıldı. Herkes hesabını verecek” diye konuştu.

BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ..

ADÜ REKTÖRÜ OSMAN SELÇUK ALDEMİR’İN MASKESİNİ DÜŞÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ..

 

 

Sepetim