0.542. 537 86 70

Büyükelçi Suikastçısı Sökeli çıktı..

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren kişinin Sökeli Polis Memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı.

2016-12-19

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a Ankara'da silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Büyükelçinin bir sanat sergisinde konuşma yaptığı sırada gerçekleşti. Saldırgan düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Büyükelçi Andrey Karlov'u öldüren polisin kimliği belli oldu.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'u öldürenin Polis Memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı. Suikastçinin 1994 Aydın Söke doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı.

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırı ile öldüren Sökeli Polis Memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın Ankara'da görev aldığı ve bir hafta önce Büyükelçi Karlov'u korumakla görevlendirildiği iddia edildi.

Sökeli Polis Memurunun FETÖ üyesi olduğu öne sürüldü.

Öte yandan yaşanan suikast olayının ardından Sökeli Polis Memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın Söke Çeltikçi Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde bir evde yaşayan annesi ve kızkardeşi gözaltına alındı. Anne kız Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken polisin evde arama yaptığı öğrenildi.

Saldırganın, Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov'un konuşma yaptığı sırada arkasında koruma gibi beklediği görülüyor. (Fotoğraf - Hürriyet)

Ve bir süre sonra silahını çıkartarak Rus Büyükelçi Karlov'a art arda ateş etti. Olay sonrası saldırgan ve yaralı büyükelçi içeride kaldı. Saldırgan Arapça ve Türkçe konuşarak “Ben buradan sağ çıkmayacağım, bana yaklaşmayın” diye bağırdı.

Sepetim