0.542. 537 86 70

Beton mikseri…

Didim Belediyesi beton santrali yapıyoruz diye tellallar çıkarıp her yerde reklâmını yapıyor ya, işte bu beton santrali için gerekli olan araçların kiralanmasında büyük bir yolsuzluğa ve kamu zararına yol açacak bir ihaleye imza atmak üzereler.

2022-02-17

Yahu Didim Belediyesi…

Allah rızası için bir gün olsun bizi şaşırt. Bir gün olsun bizi ters köşe yap. Bir gün olsun tüm ülkenin takdirini kazandığın bir icraata imza at da, biz bile utana sıkıla sizi övmek zorunda kalalım.

Ama gel gör ki, her gün bir rezalet, her gün bir skandal, her gün bir yolsuzluk iddiaları…

Hadi gelin pek dürüst geçinen beyefendilerin son marifetlerine bir bakın. Bir bakın da, her zaman dediğimiz gibi “Kimler kimlerle beraber” bir görün.

Neyse efendim konumuza dönecek olursak;

Malum, Didim Belediyesi beton santrali yapıyoruz diye tellallar çıkarıp her yerde reklâmını yapıyor ya, işte bu beton santrali için gerekli olan araçların kiralanmasında büyük bir yolsuzluğa ve kamu zararına yol açacak bir ihaleye imza atmak üzereler.

“Belediyeye yakın” kaynaklarımızın aktardıklarını aynen biz de size aktaralım.

Bu muhteremler beton santrali için 1 adet tır, 2 adet kamyon ve 1 adet beton mikseri kiralayacaklar. Buraya kadar sorun yok. Sorun; bu kiralama işini ne bir kamyonu olan, ne tırı olan, ne de beton mikseri olan bir marangoz üzerinden yapacaklar. Tabiri caizse bu ekonomik darboğazda kıt kanaat geçinmeye çalışan bu marangoz, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın otellerinin tadilat işlerini ve piyasaya ufak tefek marangozluk işleri yapan sade bir vatandaş.

İddiaya göre; Piyasa değerlerinin çok üzerinde bedellerle kiralama işinden büyük rant sağlanacak. Duyumlarımıza göre sadece mikserin günlük kirası bin 750 TL.  1 ayda yapar 51 bin 900. Yılda yapar, 622 bin 800 TL..

Adama sormazlar mı bu mikserin yenisi kaç para?

Sadece bir mikser böyle ise 2 kamyon ve 1 tırın kiralama ücretlerini varın siz hesap edin.

Aklınıza, yok mu bu belediyenin dürüst ve cesur meclis üyeleri diye bir soru gelebilir.

Vallahi biz 7 yıldır görmedik.

Faydası olacağını bilsek, türbelere mum yakıp, ağaçlara çaput bağlayıp, hocalara muska da yaptıracağız ama yine de olmazlar. Çünkü rant tatlı. Sorunsuz geçirdikleri sorunlu imar projeleri tatlı.

Bizden kendilerine naçizane tavsiye.

Marangozun adı bizde saklı. Bu yanlıştan dönün, hem marangozu, hem kendinizi yakmayın.

Yok biz yanılıyorsak da, çıkın halka hangi aracı kaçtan ve kimden kiraladığınızı açıklayın.

Saygılarımızla…

AYDIN ŞAFAK

Sepetim