0.542. 537 86 70

Başkan Özakcan’a teşekkür…

Efeler Belediyesi Kültür Sanat Evlerinde eğitim gören Kat-ı Sanatı kursiyerleri Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ı makamında ziyaret etti. Kat-ı Sanatı öğretmeni Emel Girgin, Başkan Özakcan’a kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek Efe figürlü tablo hediye etti.

2017-11-16

Efeler Belediyesi ve Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Osmanlı'dan kalma çok önemli bir sanat dalı olan Kat-ı Sanatı eğitimi alan kursiyerler, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a verdiği destek ve imkânlar nedeniyle teşekkür ettiler. Kat-ı Sanatı ince kağıt oymacılığı hakkında Başkan Özakcan’a bilgiler veren kurs öğretmeni Emel Girgin, bu sanatın Türkiye’de 19’uncu yüzyılda kaybolmaya yüz tutan sanatlardan olduğunu, yapılan çalışmalarla tekrar canlandığını belirtti.

Başkan Özakcan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Sanat ve sanatçıya belediye olarak her zaman destek olmaya çalışıyoruz. Ayrıca güzel sanatların her dalını toplumla buluşturmak içinde katkı sağlıyoruz. Biliyoruz ki, Güzel sanatlara olan ilgi bizleri yaşama bağlayan, hayattan daha çok haz almamızı temin eden yaklaşımdır. Unutulmaya yüz tutmuş olan ve son çalışmalarla tekrar gündeme gelen Kat-ı Sanatına olan ilginin yoğunluğu bizleri de mutlu etmektedir. Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim” diye konuştu.

Kursiyerler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a kendi hazırladıkları tablolardan birini hediye etti. 

Sepetim