0.542. 537 86 70

AYESOB’da Künkcü dönemi başladı…

15 Mayıs 2022 Pazar günü yapılan AYESOB seçiminde Başkan seçilen Muhammet Ali Künkcü ve Yönetim kurulu bu gün mazbatalarını alarak AYESOB’a gittiler ve Selahittin Çetindoğan’dan görevi devraldılar. Makam koltuğuna oturan Künkcü ilk mesajını, “Bu günden itibaren her fırsatta dile getirdiğimiz gibi esnaflarımızın menfaati için çalışmalarımız başladı. Artık esnafımız bize emanet” şeklinde verdi.

2022-05-18

HABER-YORUM: YALÇIN YILDIRIM

4 yıl önceki AYESOB Başkanlık seçiminde Hulusi Akşit’in gölgesinde başkan seçilen Selahittin Çetindoğan 15 Mayıs 2022 Pazar günü yapılan genel kurulda rakibi Muhammet Ali Küncü karşısında seçimi kaybederek AYESOB’da kurduğu saltanatı da kaybetti.

4 yıl önce “Ben değil, biz olacağız” diyen Selahittin Çetindoğan 4 yıldır oturduğu koltukta “Biz” olamadığı için önce başkanı olduğu Berberler ve Kuaförler Odası seçimini Serhan Avşar karşısında kaybetti. AYESOB seçimlerinin kaderi de kendi odasında seçimi kaybetmesiyle başladı.

Aydın esnafı için hiçbir proje gerçekleştirmeden koltukta yan gelip yatan Selahittin Çetindoğan, Hulusi Akşit’ten devraldığı Türkiye’de adından söz ettiren, protokolde saygın bir yeri olan AYESOB’un tüm özelliklerini yerle yeksan etti.

AYESOB’un Başkanını belirleyeceği 15 Mayıs’taki kongre öncesi “Değişim ve Gelişim” rüzgârı fırtına gibi esmeye başladı. Berberler ve Kuaförler Odası seçimi ile birlikte esmeye başlayan fırtına AYESOB seçiminde de Selahittin Çetindoğan ve ekibini önüne alıp sürükledi götürdü.

Muhammet Ali Künkcü bu defa fırsatı iyi değerlendirdi. Çetindoğan’ın Berberler Odası seçimini kaybetmesinin ardından kolları sıvayan Künkcü, fikir birliği içinde, ortak akılla nasıl bir başkanlık yapacağının hem garantisini hem de sözünü Esnaf Odası başkanlarına vererek onların güvenlerini kazandı. Günler ilerledikçe destek Muhammet Ali Künkcü lehine çığ gibi büyüdü. Bununla beraber AYESOB’un 4 yıllık yönetim tarzından Esnaf Odaları başkanlarının da rahatsızlıkları vardı.

Sonuç olarak Muhammet Ali Künkcü 15 Mayıs’taki kongreye güçlü bir şekilde girdi ve sandıktan başkan olarak çıktı.

Künkcü ve ekibi bu gün mazbatalarını aldıktan sonra adak keserek AYESOB’a gittiler ve Selahittin Çetindoğan’dan görevi devraldılar. Makam koltuğuna oturan Künkcü ilk mesajını, “Bu günden itibaren her fırsatta dile getirdiğimiz gibi esnaflarımızın menfaati için çalışmalarımız başladı. Artık esnafımız bize emanet” şeklinde verdi.

AYESOB’un yeni dönemi tüm Aydın esnafına hayırlı uğurlu olsun.

 

Sepetim