0.542. 537 86 70

Aydın Müze Müdürü tutuklandı..

11 ilde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınanlardan Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve bir polis memurun da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

2022-03-25

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları belirlenen 37 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Aydın başta olmak üzere Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova ve Zonguldak'ta önceden belirlenen adreslere sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

34 KİŞİ GÖZALTINDA, 3 ŞÜPHELİ FİRARİ

Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve bazı müze çalışanlarının da aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alındı. Firari 3 şüphelinin de arandığı bildirildi.

2 Ocak'ta bir otomobilde Donatello'nun ''Davut'' isimli heykeli bulundu.

Aydın Müze Müdürlüğü, heykel için ''sahte" raporu verdi.

Polis, savcılığın talimatıyla heykeli Ege Üniversitesi'ne gönderdi.

Buradaki incelemede heykelin 18. yüzyıla ait olduğu ortaya çıktı

AYDIN MÜZE MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

11 ilde yapılan tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınanlardan Aydın Arkeoloji Müze Müdürü Abdülbari Yıldız ve bir polis memurunun da aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Şüphelilerden orijinal olarak ele geçirilen eserleri sahte olarak kayıt altına aldıkları ve sonrasında orijinal eserleri elden çıkardıkları iddia ediliyor.

Sepetim