0.542. 537 86 70

Aydın’ın Sultanları Balkan şampiyonu oldu..

Tarihinde ilk kez Balkan Kupası’nda şampiyon olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, CEV Kadınlar Challenge Kupası’na katılma hakkı elde etti.

2021-09-21

Aydın Büyükşehir Belediyespor’un ev sahipliğinde Kuşadası’nda düzenlenen Kadınlar Balkan Kupası’nın üçüncü ve son gününde temsilcimiz Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Voleybol Takımı finalde Sırbistan’ın Ok Jedinstvo Stara Pazova takımını 3-0 (25-19,25-17,25-15) mağlup ederek şampiyon oldu.

Tarihinde ilk kez Balkan Kupası’nda şampiyon olan Aydın Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, CEV Kadınlar Challenge Kupası’na katılma hakkı elde etti. Aydın BBSK, Challenge Kupası’nda 32’li Finaller Turu’nda Norveç’in Tromso takımıyla karşılaşacak.

Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu’nda oynanan müsabakalarda destan yazan Aydın Büyüksehir Belediyespor, kupanın ilk maçında Kosova temsilcisi Drita Gjilan’i 3-0, ikinci maçında Romanya temsilcisi CSO Voluntari’yi 3-0 ve final maçında da Sirbistan temsilcisi Ok Jedinstvo Stara Pazova’yu 25-19 /25-17/ 25-15 setlerle yine 3-0 yenerek sampiyon oldu ve Balkan Kupasi’nı Aydın’a kazandırdı.

ÇERÇİOĞLU: “ŞAMPİYONLUK AYDIN’A ARMAĞAN OLSUN..”

Balkan KupasI’nda Türkiye’yi temsil eden takımın hem Aydın’a hem de Türkiye’ye gurur yaşattığını belirten Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kadın voleybolunda söz sahibi bir kent olmanın, Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Aydın’ın Sultanları çok başarılı bir turnuva geçirdi. Sampiyon olacaklarına yürekten inanıyorduk ve bizi haklı çıkardılar. Bu gururu bize yaşattıkları için tüm oyuncularımız ve teknik heyetimizi yürekten tebrik ediyorum. Şampiyonluğumuz Aydın’a armağan olsun” dedi.

MİLLETVEKİLİ BÜLBÜL BAŞARIYI KUTLADI..

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Kadınlar Voleybol Balkan Kupası’nda Sırbistan takımı Ok Jedinstvo Stara Pazova’yu 3-0 yenerek Kadınlar Balkan Kupası şampiyonu olan Aydın Büyükşehir Belediyespor’u kutladı.

Türkiye’de kadınların spordaki başarılarının Atatürk devrimlerinin önemini bir kez daha anımsattığının altını çizen Bülbül yazılı yaptığı kutlama mesajında şöyle dedi.

“Kadınlar Voleybol Balkan Kupası’nda ülkemizi temsil eden ve Sırbistan takımını mağlup ederek Balkan Kupası şampiyonu olan Aydın Büyükşehir Belediyespor’u gönülden tebrik ediyorum. Kadınların azmi her alanda zafer getiriyor. Bir yanda gerici Taliban yönetimindeki Afganistan’da kadınların spor yapması yasaklanırken, ülkemizde kadınların uluslararası spor arenasında art arda büyük başarılar kazanıyor olması, bazı iddiaların aksine, laik Türkiye Cumhuriyeti’nin Taliban’ın inancıyla ortak hiçbir paydasının olmayışına dair bir kanıt niteliğindedir. Aydın’ın Sultanları, imza attıkları zafer ile kadının gücünü göstermektedir. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında ülkemizi en iyi biçimde temsil ederek bizleri gururlandıran oyuncularımızı ve bu başarıda emeği geçen tüm teknik heyeti yürekten kutluyorum.”

Sepetim