0.542. 537 86 70

Aydın’da Zabıta neden çalışmıyor?

Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç’e soruyoruz… Zabıta neden çalışmıyor? Aydın’daki meydan, cadde, sokak, kaldırım “İşgalleri” neden uzaktan seyrediliyor?

2019-12-09

Aydın’ın Efeler, Nazilli, Didim, Kuşadası, Söke gibi ilçeleri başta olmak üzere her ilçesinde kent içleri tam bir çileye dönen park sorunu, oto park, kaldırım işgali nedense siyasi partilerin ve Kent Konsey’lerinin gündemine hiç girmiyor.

Özellikle Efeler, Nazilli ve Söke ilçelerinde sorunların başını çeken bu konu iyice sıkıntı yaratırken çözülemeyen bu konuda en büyük muhatap olan Aydın Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı “işgaller” konusunda tam bir duyarsızlık içinde görev yapıyor.

Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç’e soruyoruz:
Zabıta neden çalışmıyor?

Aydın ilindeki bu sorunlarda neden yetersiz kalınıyor?

Nüfusu 1 milyonu aşan Aydın’daki bu sorunu sizler hiç mi görmüyorsunuz?

“İşgaller” neden uzaktan seyrediliyor?

31Mart yerel seçimler öncesinde ve sonrasında verilen tavizler ile kent merkezleri, sokak ve caddeleri tıkandı kaldı. Şehirlerin kalbine giden damarları tıkanıp kalan bir hal alan kentin ana arterleri, cadde ve sokakları hala Büyükşehir olmayı kaldıramayan kentte, sıkıntı üstüne sıkıntı, sorun üstüne sorun oluşturmaya devam ediyor.

Aydın’ın en önemli sorunlarından birisi “otopark”, ikincisi “işgallerdir.”

Park ve otopark sorunu, kaldırım işgali zaman zaman Belediye ile Emniyet’i karşı karşıya getirip iki kurum arasında bir tartışma konusu yaratsa da bu önemli iki sorun hakkında çözüm bir türlü gelmek bilmiyor.

Aydın’da trafik sorunu, park sorunu, kaldırım ve meydan işgali sorunu büyük ölçüde devam etmektedir. Gelin görün ki hiç kimsenin bu konularda sesi de çıkmamaktadır. Başta AK Parti  yönetimleri olmak üzere siyasi partilerin yönetimleri ve Kent Konseyleri sorunu görmezden geliyorlar, yüksek sesle sorunu dillendiremiyorlar.

ZABITA NEDEN ÇALIŞMIYOR?

Zabıtanın görev ve yetkisi dahilinde olan meydan, cadde, sokak ve kaldırım işgalleri, bina bahçelerinin iş yeri gibi kullanılması (v.b) sürekli artış gösterirken vatandaştan gelen şikâyetler “Zabıta çalışmıyor” şeklinde oluyor.

Peki, zabıta neden çalışmıyor ya da çalıştırılmıyor?

Aydın’ın son dönemlerdeki en büyük konusu olan meydan, cadde, sokak ve kaldırım işgalleri konularında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı neden görevini lâyıkı ile yapmıyor veya yapamıyor?

DENETİM ŞART…

Hakkını yemeyelim Aydın Belediyelerinin zabıtaları evine ekmek götürme uğraşı içinde olan küçük seyyar satıcılara gücü yetiyor da düzensiz park, meydan, cadde, sokak ve kaldırım işgallerine neden gücü yetmiyor, neden denetim altına alamıyor? Aydın’ın tüm ilçelerindeki meydan, cadde, sokak ve kaldırımları işgal altında iken zabıta bu işgallere neden seyirci kalıyor?

KEŞMEKEŞLİK HAD SAFHADA..

Aydın ilindeki otopark sorunu başta olmak üzere kentte ki trafik sorunu ve yanı sıra meydan, cadde, sokak ve kaldırım işgalleri konusunda herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor.

Tüm belediyeler hepimizin belediyesidir.

Bu anlamda hem belediyelerin hem de insanların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor. Trafikle ilgili ciddi bir denetim yapılması gerekiyor. Kentlerde trafik keşmekeşlik içindedir. Bu kentler hepimizindir. Kamusal alanlardaki keşmekeşliği kaldırmak için de hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kentin sorunları için başta Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç olmak herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.

Sorunlar taviz verilerek çözülemez. Yoksa verilen tavizler sonucunda yaşanan sorunlar gün geçtikçe daha da büyüyerek baş edilemez bir hal alır.

Sepetim