0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’nin cevap veremediği soru…

BARIŞ YARKADAŞ’A KAÇ PARA ÖDEDİNİZ? CHP’li Yarkadaş’ın Aydın BŞB’ye 6 fatura kestiği ortaya çıkmasının ardından Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sorduğumuz “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’a 6 fatura karşılığında hangi işi yaptırdınız ve kaç para ödediniz?” sorusunun üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen Aydın BŞB’den bu soruya hala bir cevap alınamadı.

2019-12-17

CHP’li belediyeler üzerinden 1 milyon liranın üzerinde gelir sağladığı ortaya çıkan 25. ve 26. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş’ın fatura kestiği belediyeler arasında Aydın Büyükşehir Belediyesi de bulunuyor.

Barış Yarkadaş’ın “YARKADAŞ Yayıncılık” şirketi adına Vergi Dairesi’ne (2016/2017) verdiği BA/BS formlarındaki beyannamelerden tespit edilen bilgilere göre:

Barış Yarkadaş;

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne toplam 6 fatura,

Kadıköy Belediyesi’ne 3 fatura,

Beşiktaş Belediyesi’ne 5 fatura,

Bakırköy Belediyesi’ne 2 fatura,

Beykoz Belediyesi’ne 1 fatura,

Kartal Belediyesi’ne 7 fatura,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 5 fatura yazdığı ortaya çıkmıştı.

Barış Yarkadaş’ın yazdığı faturalar karşılığında ise CHP’li belediyelerden toplam 1 milyon TL üzerinde para ödendiği belirlenmişti.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yeniden soruyoruz:

“Özlem hanım, Barış Yarkadaş’a 6 fatura karşılığında hangi işi yaptırdınız ve kaç para ödediniz? Sorduğumuz bu soruya 2 yıldır neden cevap vermediniz?”

Aydın Kamuoyu bu sorunun cevabını merakla sizden bekliyor.

Sepetim