0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’de demokrasi tartışması...

Çerçioğlu’nun AK Partili üyeleri küçümseyen, “Demokrasiyi savunmak sizin aklınıza 15 Temmuz’dan sonra mı geldi” şeklindeki ifadesi hem tartışma yarattı hem de AK Partili üyeleri çileden çıkardı.

2016-07-26

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi bu gün Özlem Çerçioğlu başkanlığında olağanüstü toplanarak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini kınadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz 2016 gecesi Ülkemizin birliğine, beraberliğine, milletin bölünmez bütünlüğüne, devleti ele geçirme girişimine yönelik gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı dik duruş tavrı sergileyen meclis üyeleri hainlerle yapılan mücadelede şehit düşen kahramanları da andı. Daha sonra Aydın BŞB meclisinde CHP, AKP, MHP ve bir bağımsız üyeden oluşan komisyon darbe girişimine karşı ortak bir bildiri hazırladı.

PROTESTO ETTİLER..

Toplantıda, ASTİM Köprülü Kavşağa isim verilmesi konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve AK Parti’li üyeler arasında tartışma konusu oldu. AK Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, yapımı, ihalesi, bitim süresi ve emsallerine göre dudak uçuklatan milyonlarca liralık maliyeti ile tartışma konusu olan ASTİM Köprülü Kavşağı’na “15 Temmuz Demokrasi Kavşağı” adını vermek isteyen ve bunun için BŞB meclisini olağan üstü toplantıya çağıran CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu demokrasi şehitlerine yönelik istismarda bulunduğu gerekçesiyle protesto ederek salonu terk ettiler.

ÖZDEN, ÇERÇİOĞLU’NU SUÇLADI…

AK Parti grup sözcüsü Tacettin Özden, Demokrasi Nöbetleri’ne katılmayan, Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü’nde halkla beraber yürümeyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirdi. Çerçioğlu’nu demokrasi nöbeti için meydana çıkan halkın yanında görmek istemelerine rağmen hiç bir etkinliğe katılmamakla suçlayan AK Parti Grup Sözcüsü Tacettin Özden, “Milletin iradesine ket vurmaya yönelik darbe girişimine karşı, Aydınlılar olarak tepkimizi haykırırken Büyükşehir Belediye Başkanı’nı aramızda göremedik. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın niçin meydanlarda vatandaşlarımızla birlikte darbeye karşı tepkisini ortaya koyamamış, demokrasi nöbetlerine iştirak etmemiş, niçin Milli İrade ve Demokrasi yürüyüşüne katılmamıştır merak etmekteyiz?” dedi.

“SİYASİ BİR ŞOV VURGUSU..”

Tacettin Özden, gündemde yer alan ASTİM Köprülü Kavşağa bu toplantıda isim verilmesinin siyasi bir şov olduğunu vurgularken, aynı zamanda siyasi bir suistimal ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Şöyle dedi: “Astim Köprülü kavşağı henüz bitmemiştir, ne zaman biteceği, hatta bitip bitmeyeceği bile belli değildir. Bu siyasi konjöktörde alelacele bir tutumla Astim kavşağına 15 Temmuz gecesi şehit olanların anısına isim verilmek istenmesini samimiyetten uzak, köprülü kavşak inşaatında meydana gelen bariz aksaklıkları, planlama hatalarını, Aydının zararlarını örtmeye matuf ve siyasi sonuç elde etmeye yönelik bir davranış olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle AK Parti grubu olarak salonu terk ediyoruz..”

ELEŞTİRELERE CEVAP VERDİ..

Yöneltilen eleştirilere cevap veren Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisinin iki dönem CHP milletvekilliği, bir dönem Aydın Belediye Başkanlığı ve şu anda da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “Ben Demokrasi ve Cumhuriyet’imizi her zaman, her yerde savundum. Demokrasi ve Cumhuriyet benim yüreğimde 15 Temmuz’dan önce de vardı, şimdi de var. Demokrasiyi savunmak sizin aklınıza 15 Temmuz’dan sonra mı geldi. Keşke daha önce kıymetini anlaydınız” şeklinde cevap verdi. Çerçioğlu’nun sözleri CHP’li üyeler ve salondakiler tarafından alkışlandı.

BAŞKAN KILINÇ SERT TEPKİ GÖSTERDİ…

Çerçioğlu’nun AK Partili üyeleri küçümseyen, “Demokrasiyi savunmak sizin aklınıza 15 Temmuz’dan sonra mı geldi” şeklindeki ifadesi hem tartışma yarattı hem de AK Partili üyeleri çileden çıkardı. Salonu terk etmeden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na en sert tepkiyi Köşk belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç gösterdi. Başkan Çerçioğlu’na, “Sayın Başkan sizi meydanlarda çok bekledik. Halk çok bekledi niye gelmediniz?” diye soran Başkan Kılınç tepkisini, “15 Temmuz darbe girişiminden bu güne kadar ortalıkta görünmeyenler, halkı yalnız bir başına bırakanlar şimdi kalkmış kendi reklâmını yapmak, eleştirilerden kurtulmak için demokrasiye ve demokrasi şehitlerine sahip çıkma acziyeti içine düşmüşlerdir” sözleriyle gösterdi. Daha sonra Başkan Çerçioğlu’nu protesto ederek topluca salonu terk eden AK Partili üyeler BŞB Binası önünde de tepkisini sürdürdü.

KILINÇ: “İSTİSMARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ..”

Tepkisini Büyükşehir Binası önünde de sürdüren AK Partili Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Millet Fettullahçı Terör Örgütü’ne karşı meydanlarda kendini demokrasiye karşı siper etmişken, tanklara, kurşunlara ve bombalara karşı dururken inlerinden çıkamayanların siyasi suistimallerine taviz vermeyeceğiz, istismarlarına asla müsaade etmeyeceğiz” şeklinde sert eleştiride bulundu. Başkan Kılınç’ın Büyükşehir Belediye binası önünde elini havaya kaldırıp “Rabia” işareti yapması dikkat çekti.

Çerçioğlu AK Parti meclis üyelerinin tavrının dün Cumhurbaşkanlığı Sarayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği birlik ve beraberlik görüntüsüne Aydın’da gölge düşürdüğünü ifade etti. Bazı CHP’li üyeler de, AK Partili üyelerin salondan ayrılmasını kınadı. Başkan Çerçioğlu, ASTİM Köprülü Kavşağa “15 Temmuz Demokrasi Kavşağı” ismi verilmesini oylamaya sundu. Öneri, CHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Öte yandan Başkan Çerçioğlu ASTİM Köprülü Kavşağın Ağustos ayı içinde hizmete açılacağını söyledi.

Sepetim