0.542. 537 86 70

Ateşle oynamak…

Özlem ÇERÇİOĞLU, Aydın Büyükşehir Belediye meclisini devre dışı bırakarak 19. 06. 2018 tarihinde 50 bin TL sermaye ile AYTERMAL A.Ş. adında belediye şirketini kurdurur. Başına da Ümit Erkan’ı getirir.

2018-09-13

Özlem ÇERÇİOĞLU, Aydın Büyükşehir Belediye meclisini devre dışı bırakarak 19. 06. 2018 tarihinde 50 bin TL sermaye ile AYTERMAL A.Ş. adında belediye şirketini kurdurur. Başına da şu an  Ümit Erkan’ı getirir.

25. 07. 2018 tarihli genel kurul kararı ile şirketin sermayesi 8 milyon 505 bin TL.’ye yükseltilir ve bunun 5 milyon 073 bin TL.’si Büyükşehir Belediye Şirketi olan AY JEOTERMAL A.Ş tarafından, kalan 3 milyon 382 bin TL.’si ayni sermaye olarak Aydın Valiliği İl Özel İdaresi’nden 03. 12. 2013 tarihli Protokolle Sultanhisar Belediyesi’ne devredilen (Sultanhisar Belediyesi’ne ait) SULTER Sultanhisar Jeotermal Turizm Gıda Hayvancılık İnşaat sanayi Ticaret LTD. ŞTİ. uhdesinde bulunan 2014/6 (J-41) Kaynak İşletme Ruhsatı ayni bedel olarak taahhüt edilir.

AYTERMAL AŞ'nin çoğunluğu Aydın Büyükşehir Şirketi’ne ait bu sermaye yapısıyla Özlem ÇERCİOĞLU tarafından belirlenen Ümit ERKAN ile birlikte Kuşadası’nda ikamet eden Hasan GÖÇMEN, Barış TARIM ve Sultanhisar Belediye Başkanı Osman YILDIRIMKAYA tarafından belirlenen Nurver IŞLAK ve Serhat KANYILMAZ’dan oluşan 5 kişilik yönetim kurulu oluşturulur.

Yeni şekliyle 27. 08. 2018 tarihinde daha 15 gün önce ticaret sicilde yayınlan bu şirket adına dün Özlem ÇERÇİOĞLU ve Jantsa Eski Personel Müdürü olan halen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman YILDIRIMKAYA belediye meclislerini dahi bilgilendirme gereği duymadan her nasılsa GÜNEYKORELİ bir şirketle birlikte 2014/6 (J-41) Kaynak İşletme Ruhsatlı sahada ORTAK ENERJİ yatırımı yapacaklarına dair Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER’e BİRİFİNG sunarlar...

SORULAR

1- Henüz 15 gün önce iki belediye şirketinin kurduğu AYTERMAL A.Ş. adına Özlem ÇERÇİOĞLU ile Osman YILDIRIMKAYA buldukları bu GÜNEY KORELİ ŞİRKETİ ne zaman nasıl keşfettiler, kimlerin aracılığı ile buldular ve birlikte ortak yatırım yapma kararı oluşturarak bunun fizibilitesini hazırlayarak üstelik belediye meclislerine bilgi bile vermeden Aydın Valisi’ne dün BİRİFİNG sundular?

2- Sultanhisar Belediye Meclisi’nden Başkan Osman YILDIRIMKAYA’ya verilen şirket ortaklığına katılma yetkisi Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğine göre Sultanhisar Belediyesi’ne ait SULTER LTD. ŞTİ. AYTERMAL A.Ş.’ye nasıl ortak oldu?

3- Aydın Valisi Yavuz Selim KÖŞGER son Jeotermal saha olan Çiftlik Sahası’nın işletme hakkı için çıktığı ihalede kamu kaynaklı şirketlerin katılımını engellerken Sultanhisar Jeotermal Sahası’nda kamu kaynaklı şirket yatırımına nasıl izin vermeyi düşünüyor?

4- Aydın Valiliği Sultanhisar Belediyesi’ne tahsis ettiği 2014/6 (J-41) Kaynak İşletme Ruhsatı olan Jeotermal sahayı yabancı bir şirketin de içinde olacağı AYTERMAL A.Ş’ye devretmek için ONAY VERECEK Mİ?

5- Kamu kaynağı kullanan ancak denetimden kaçırılan bu şirket üzerinden yapılmakta olan bu operasyon hakkında Aydın ilinin Milletvekilleri, Siyasi Parti İl Başkanları ve Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, sizler gerek temsil ettiğiniz siyasal partiler, gerekse kamu adına bir çift söz söyleyecek misiniz?

DETAYLAR GELECEK…

Sepetim