0.542. 537 86 70

ASKİ vatandaşı isyan ettirdi…

Kuşadası’nda 400 haneye 1 haftadır su verilemiyor. ASKİ kesintinin nedeni olarak ADM’yi sorumlu tutuyor. Susuz kalan vatandaşlar ellerinde bidonlar tanker yolu gözlüyor. ASKİ’ye yaptıkları başvurulardan sonuç alamayan vatandaşlar en sonunda çareyi CİMER’de aradı. Yapılan şikâyeti anında değerlendiren CİMER konuyu incelenmesi için Aydın Valiliği’ne gönderdi.

2017-07-07

HABER MERKEZİ

Kuşadası, Söke, Didim ilçelerindeki su kesintileri vatandaşı isyan ettiriyor. Büyükşehir olmadan önce yaz aylarında hiç su kesintisi yaşamadıklarını belirten vatandaşlar Aydın’ın Büyükşehir olmasının ardından günler süren su kesintileri yaşadıklarını belirterek bundan ASKİ’yi sorumlu tutuyorlar.

Yaşanan su kesintileri karşısında ne yapacağını şaşıran ASKİ yaptığı açıklamalarla kesintilerden ADM’yi sorumlu tutarak beceriksizliklerin üzerine örtmeye çalışıyor.

Kuşadası’nın Değirmendere Mahallesi Taşelit Sitesi’nde oturan vatandaşlar su kesintileri nedeniyle ASKİ’ye isyan ediyor. ASKİ Taşelit Mahallesinde 60 haneye bir haftadır su veremiyor. Taşelit mahallesi ile birlikte Akyamaç Sitesi, Akgüvercin Sitesi 1-2-3-4, Adalar, Entelköy, Mamurbaba sitelerinde yaşayan 400 hane de su kesintilerinden nasibini alıyor.

ASKİ’ye yaptıkları şikâyetlerden sonuç alamayan ve su kesintilerinden mağduriyetlerini gazetemize ilettiler.

ASKİ BİZLERLE ALAY EDİYOR

Yaşanan su sıkıntısını ASKİ’nin gönderdiği tankerlerden karşıladıklarını, yazın bu sıcak günlerinde evlerinde duş bila alamadıklarından yakınan mağdur vatandaşlar, “ASKİ 6 gündür 3 tonluk tankeri olan bir traktör ile mahalleye su gönderiliyor. Gönderilen bu su yetersiz kalıyor. Bidanlarımız kapı önünde tankerin gelmesini bekliyoruz. Adeta yaz gününde Karbelayı yaşıyoruz. Şantiye şefi ise ‘bıktım bu Teşelit sitesine tanker göndermekten’ diye bizi azarlıyor. Bize 20 ton su gönderiyoruz diyorlar ama gelen 3 tonluk tanker. 6 günde 3 tonluk 6 traktör ile su geldi. Bunun 5 tankerini ise paramızla satın aldık. 20 tonluk araçla 2 kere su geldi. Kuşadası Belediyesi de bir kez 8 tonluk bir tanker gönderdi. Derdimizi anlatmaya gittiğimiz ASKİ görevlileri adeta bizimle dalga geçip alay ediyorlar. Bir dedikleri bir diğerini tutmuyor. Hiç kimse doğruyu söylemiyor. Kesintinin sebebi olarak da AYDEM gösteriliyor” şeklinde dertlerini dile getirdiler.

ŞANTİYE ŞEFİ SERDAR BİZİ AZARLIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin reklâm panolarında her işi yaptığını, her yerin “Halk ister Büyükşehir yapar” reklâm afişleri donatıldığını kaydeden su kesintisi mağduru vatandaşlar öfkelerini şöyle ifade ettiler:

“Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı’na sesimizi bir türlü duyuramadık. Kendisi ile görüşmemiz zaten imkânsız. Halk ister Büyükşehir yaparsa biz su istiyoruz. Bu yıla kadar da zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyordu ama hiç suyumuz kesilmezdi. ASKİ’ye derdimizi anlatmaya gittiğimizde bir yetkili ‘elektrik kesik’, diğer bir yetkili ‘boru patlak’ diye cevap veriyor. Hiç biri doğruyu ve gerçeği söylemiyor. Serdar adındaki Kuşadası Şantiye Şefi ise ‘ben bu Teşeli sitesinden bıktım. Bıktım sizin su isteğinizden. Bu ne ya siz ne yapıyorsunuz bu suyu’ diye bizi azarlıyor üstüne üstlük ‘bu sene bu şekilde idare edeceksiniz’ diye de adeta bizimle alay edercesine konuşuyor. Sürekli yalan beyanlarla oyalanıyoruz. Suyun ne zaman verileceğini kimse söyleyemiyor. Bize suyunuz şu gün gelecek diye de cevap vermiyorlar. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem hanımın yaşanan bu su kesintilerinden hiç mi haberi yok Allah aşkına… Tam yaz ortasında insanlar susuzlukla eziyet çektirilir mi?”

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ADM’Yİ SUÇLADI…

Susuzluktan şikâyetler ayyuka çıkınca ASKİ yetkilileri yaptıkları yazılı açıklama ile kesintilerin sorumlusu olarak ADM’yi adres gösterdi. ASKİ açıklamasında şöyle dedi:

“Kuşadası, Didim ve Söke İlçelerinde ADM elektrik dağıtım hatlarında ve trafolarında yoğun enerji kullanımına bağlı olarak oluşan enerji kesintileri nedeniyle bu ilçelerde içme suyu sağlayan derin kuyular zaman zaman devre dışı kalmakta ve içme suyu depolarındaki su seviyeleri düşerek şebekede basınçla ilgili sorunlar oluşmaktadır. Enerji kesintilerinin uzun sürmesi durumunda belirtilen ilçelerimizde su depo seviyeleri istenilen seviyeye ulaşana kadar kısmi su kesintileri yapılmaktadır.”

ASKİ’Yİ PROTESTO ETTİLER..

Susuzluğu en çok yaşayan Taşeli Sitesi sakinleri yaptıkları sokak toplantısında ellerinde boş bidonlarla hem Aydın BŞB’yi hem de ASKİ’yi protesto ettiler. Yapılan toplantı sonrasında ise boş bidonlarla Aydın Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyerek ptosto gösterisinde bulunma kararı aldılar.

ASKİ’Yİ BİMER’E ŞİKAYET ETTİLER…

Öte yandan ASKİ’ye yaptıkları başvurulardan hiçbir sonuç alamayan ve sorunlarına bir türlü çare bulamayan Taşelit sitesinde yaşayan bir vatandaş son çare olarak sorun ve şikâyetini CİMER’e iletti. CİMER yapılan şikâyeti anında değerlendirerek incelenmesi için Aydın Valiliği’ne gönderdi.

Sepetim