© Aydın Şafak

Suat Ekici’ye hakkımızı helal etmiyoruz

Bilindiği üzere asfalt firmasının müdürü yaşanan vurgundan rahatsız olmuş ve gizli tanık olarak, tüm yolsuzluk zincirini ortaya serdiği iddiaları emniyet koridorlarında dillendirmişti. İhale öncesi yapılan organizasyon ile şartnameler sadece bir firmanın girmesine yönelik düzenleniyordu.

METİN CAN YAZDI

İddialara göre gizli tanık, İzmir Balçova’da beş yıldızlı bir otel, Kuşadası'nda bir ve Akyaka’da Şimal Otel’de, bunun yanında Aydın Büyükşehir 4. katında para teslimatlarının siyah bond çantalarda teslim edildiğini söylemişti.

Diğer bir ilginç olay ise Balçova'daki beş yıldızlı otelde Ertuğrul Yamen ve Evrim Karakoz ve Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Özmen'in otelde kaldıkları halde, firmadan işçilerin kimlikleri verilerek farklı isimlerle kaldığı haberlere konu olmuştu.

Ufuk Özmen'in Aydın'da ünlü bir kafe restoran zincirini satın aldığı, “geleceğimi garantiye aldım” dediği tarafımıza gelen duyumlar arasında.

Tekrar asfalt meselesine dönersek, şartname oyunları 50 yıllık İnşaat Mühendisi Ahmet Gözen'in müteakip seferler basında ve TV’de ifade ettiği üzere “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 25 dolara döktüğü asfaltı Aydın Büyükşehir Belediyesi 250 dolara döküyor” diyerek korkunç vurgunu ortaya sermişti.

Gizli tanığın net ifadeleri yer-zaman, olay ve kamera kayıtları ile de çalışkan şerefli Aydın KOM ekipleri olayları teyit ettiği söyleniyordu.

Operasyon kararı alınmış liste ve adres tespitleri yapılıp düğmeye basıldığı anda sihirli bir dokunuş olmuş ve kahraman Türk polisi operasyon otobüsünden indirilerek evlerine gönderilmşti.

Bu arada iddialara göre gizli tanık da bir şekilde deşifre ediliyor. Bunun sonunda firmanın güç kullanarak gizli tanık ifadelerinin geri çekildiği yine duyumlar arasındaydı.

Bütün bunlar olurken defalarca yazdık. Diğer basın defaatle bunları yazdı ama Aydın Emniyet Müdürü bu sorulara hiçbir zaman cevap vermeyerek şüpheleri daha da artırdı.

Burada acı olan şu ki, kahraman polislerimiz görevlerini layıkıyla yerine getiriyor ancak operasyon için en üstü makamı aşamıyordu.

Aydın Büyükşehir’in devlet içinde ve her kurumdan devşirerek bir yapı kurduğunu gazetemiz ispatlamıştı.

Aydın Valiliği’nin suçu ve suçluyu nasıl koruduğunu, İzmir Mülkiye Başmüfettişi Naci Çetin Aker'in müfettiş olduğu dönemde Aydın Büyükşehir ile sıkı fıkı ilişkileri, kendisine gelen Asfalt ve Astim alt geçit gibi birçok dosyayı kapattığı, hatta büyükşehir aleyhine ifade verenleri etkilemeye çalıştığı ile ilgili ihbarlar geliyordu.

Şu anda dahi Aydın Büyükşehir’i denetleyen Sayıştay müfettişlerinin sahte evrak ile zimmetine para geçirme soruşturması geçiren Ertuğrul Yamen’in dosyasına yetkileri olmadığı halde müdahil olduklarını yazdık. Ne oldu? Sonuçta gazetemizin haklılığı tekrar tescillendi. Naci Aker’in Aydın Büyükşehir Belediyesi 5. katında danışman olarak işe başladığı bilgisi tarafımıza ulaştı.

Aydın İl Emniyet Müdürü Suat Ekici kötü bir sınav verdi. Aydın amiyene tabirle Teksas’a döndü. Yolsuzluk usulsüzlük ile ilgili kahraman polisler gereğini yaptığı halde, o adeta üç maymunu oynadı. Barış Altıntaş ile ilgili ilişkisi hep sorgulandı.

Velhasıl biz Aydınlılar ondan razı değildik. Kendimiz için değil yetim hakkına, beytülmala duyarlı olmadığı için. Sonuçta Ankara'dan bu durumu görenler “yeter artık” diye hiçbir görev vermeyip adeta cezalandırıldı. Umarız görev yapan ve  yapacak olanlar gerekli dersi alır.

Yeni emniyet müdürümüze hoşgeldin diyor ve Aydınlının yıllardır hasret kaldığı devlet adamı özlemini gidereceğine inanarak hayırlı olsun diyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER