© Aydın Şafak

Rüşvet zincirinde puanlama sistemi

Gazeteci Emin Aydın Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi'ndeki çarkı gözler önüne serdi. Aydın Denge Haber Grubu Genel Yayın Yönetmeni ve Yazarı Emin Aydın Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi'nde rüşvet çarkından elde edilen yasa dışı paraların nasıl paylaşıldığını gündeme taşıdı.

İsim vermeden sistematiği anlatan Emin Aydın, en alttan en üste puanlama getirildiğini, işi getirenler ile bürokrasi ve siyaset zincirinde bulunanların, paylarını bu puantaj sistemine göre aldıklarını kaydetti.

Yazısında en üstteki ismin en yüksek puanlı olduğunu belirten Emin Aydın, bu ismin kim olduğunu sorgulamaya açtı.

Aydın'ın yazısında diğer ilginç bir bölüm, Aydın Şafak Gazetesi tarafından uzun süredir halka duyurulan yasa dışı bağışlar oldu.

İnsanlara verilen adreslere gidip kendilerine belirtilen kişilere “Beelediyeye bağış adı altında ve faturasız” kereste, bilgisayar, çöp koyterneri alınacak bahanesiyle milyonlarca lira bağış yaptırıldığını ve bunların daha sonra yine aynı zincirde pay edildiği iddialarına dikkat çeken Emin Aydın, bu malzemelerin alınıp alınmadığının hala bilinmediğine de vurgu yaptı.

Aydın Şafak Gazetesi olarak yaptığımız diğer bir araştırmada, daha önce kısıtlı şekilde gündeme getirilen medyanın rüşvet zincirindeki rolüne de ulaşıldı.

Vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi ile yakın ilişkileri olan, aynı zamanda buralardan çok yüksek bedellerle fonlandıkları, Özlem Çerçioğlu'nu on yıl sır ortaklığını yapan Durmuş Tuna tarafından açıklanan bazı isimler, iş takipçiliği yapıyor. Bunlar sorunu olan müteahhitlere gidip, aracılık yapıyorlar. Sorun çözüldükten sonra zincirdeki diğer kişiler alttan üste paylarını alırken, gazetecilik adı altında bu işlere bulaşan Aydın BŞB ve Efeler Belediyesi ile yakınlıkları bilinen bu kişiler, kendi paylarını işini gördükleri kişilerden elden alıyor.

İşte Emin Aydın'ın, rüşvet zincirindeki puanlama usulünü kaleme aldığı o yazısı; https://www.aydindenge.com.tr/yazi/emin-aydin/20/09/2024/imar-yonetmeligi-mi-bahsis-kavgasi-mi

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER