© Aydın Şafak

“Ön yüzü sindirella, arka yüzü vampirella”

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay arasındaki soğuk savaş adeta sıcak savaşa dönüştü. CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, ne kadar saklanmak istese de, artık mızrak çuvala sığmıyor. Yaşananlar karelere yansımaya başlayınca, CHP kulislerinde iddialar ardı ardına geliyor.

ÇERÇİOĞLU’NDAN GENÇAY’A “SEN GELME” İDDİASI

Yine CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre, CHP’li Başkanların iktidara karşı yaptığı açıklamalarda aynı karede gözüken Hatice Gençay, yine aynı başkanlar kafilesinin Karacasu Belediyesi ziyaretinde yer almadı.

CHP kulislerinden Aydın Şafak Gazetesi'ne ulaşan bilgi ve iddialara göre, Özlem Çerçioğlu, olaylı Didim İl Gençlik Kolları Kongresi’ndeki mağlubiyeti ardından tepkisini göstermek için, Hatice Gençay'a Karacasu İlçe ziyaretine gelmemesi yönünde haber yolladı.

SOĞUK SAVAŞ SICAK SAVAŞA NASIL DÖNÜŞTÜ?

Bilindiği gibi Hatice Gençay ile Özlem Çerçioğlu'nun yıldızları geçmişten bu yana barışmıyordu. Her ikisi de dediğim dedik politikalarda ısrar ediyordu. Hatta Hatice Gençay Belediye Meclis Üyeliği döneminde Özlem Çerçioğlu'nun politikalarına, ağır eleştiriler yöneltmesiyle biliniyordu.

Özlem Çerçioğlu'na rağmen Hatice Gençay CHP Adayı olup seçilince, Hatice Gençay'ın Didim ardından BŞB adaylığı için planlar yaptığı kaydediliyordu. Özlem Çerçioğlu ise tepki olarak seçim sürecinde Hatice Gençay ile görüşmemeye özen gösteriyordu. Bu yüzden Didim’de çalışmalara ağırlık vermemişti.

Gençay'ın seçilmesi ardından ilk işi, Özlem Çerçioğlu'nun Hitler döneminin modası, tüm Aydın'ı boydan boya bilboardlarla donatması uygulamasına tepki gösterdi. Bu nedenle Özlem Çerçioğlu'nun resimleri üzerine kendi resimlerini taktırdı ve “Didim bizim şehrimiz, benim sözüm geçer” mesajı verdi.

İkili arasındaki sürtüşme, Özgür Özel'in Didim temasları sırasında da gözlerden kaçmamıştı. İkili arasındaki önce soğuktan ılığa sonra ılıktan sıcağa dönüşen mücadelenin boyutları, Sumatic olayıyla perçinlendi. Didim'de halkın ucuz olarak su temin ettiği ve şebeke suyunun arıtılıp, içerisine vitamin ve diğer takvilerle satışa sunulduğu Sumatic makineleri, Özlem Çerçioğlu tarafından mühürlendi.

Bunun üzerine Hatice Gençay CHP Genel Merkezi'ne şikayetlerde bulundu. Sumaticlerin üzerine de, “Bu sumaticler Özlem Çerçioğlu tarafından mühürlenmiştir. Didim Belediyesi ile ilgisi yoktur” ibarelerinin yer aldığı, çıkartmalar yapıştırmıştı. Yaşananlar sonrası Özlem Çerçioğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne, “Ya o ya ben” diye rest çektiği dahi öne sürülmüştü.

GENÇLİK KOLLARI SAVAŞI

Bilindiği ve çok sayıda habere konu olduğu gibi parti gençlik kollarını adeta sosyal medya trolü ve Nazi SS kuvvetleri haline getirmekle eşdeğer şekilde kontrol altına almak isteyen Özlem Çerçioğlu tüm kongrelere müdahale ediyordu.

Özellikle taş döşeme işçiliğinden sağ kolluğuna yükselttiği Ozan Çavuşoğlu ve yapılanmasının diğer isimlerini, gençlik kollarına müdahale için seferber ediyordu. Bu nedenle Efeler ve Nazilli kongreleri, hayli olaylı geçmişti.

Didim'de ise daha dikkatli bir yol izleyen Çerçioğlu, Ozan Çavuşoğlu'nu göndermek yerine, kendisine yakın meclis üyelerini devreye soktu. Bu meclis üyelerinin Çerçioğlu ile yakınlığını bilen Hatice Gençay'ın bu isimlere yetkili organlarda görevler vermediği de, CHP kulislerinde açıkça dillendiriliyordu. Seçimleri Hatice Gençay ve damadı Cem Armutlu'nun desteklediği liste kazanmıştı.

Kongre sonrası küfürler ve yumruklar havada uçuşmuştu. Ayrıca damat Cem Armutlu'ya ait aracın lastikleri kesilmiş, İlçe Başkanı Aşkın Atlı'nın oda kapıları, Çerçioğlu'nun desteklediği öne sürülen ve kaybeden liste taraftarlarınca yumruklanmıştı.

İddialar arasında Hatice Gençay ve Damadı Cem Armutlu'nun, “Didim Didimlilerindir. Özlem Çerçioğlu'nu buraya sokmayacağız. Bizim olduğumuz yerde hiç bir seçimi kazanamayacak” dedikleri de haberlere yansımıştı.

ÇERÇİOĞLU'NUN MEDYA BOZGUNU VE HATİCE GENÇAY BAĞLANTISI

Öte yandan seçimin hemen ardından pek çok CHP’li Belediye Başkanı ve siyasetçiye adeta hasım muamelesi uygulamaya kalkışan ve bunu medya üzerinden yürütme amacındaki Özlem Çerçioğlu'nun tüm hamleleri, başarısızlığa uğramıştı.

İlk olarak Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'i zor durumda bırakmak adına ilçe sahillerindeki tuvaletler, banklar, su borularına kadar söktüren, yetmezmiş gibi şemsiye ve şezlongları toplatan Çerçioğlu, Ergün Poyraz başta ağır bir kara propoganda saldırısı başlatmıştı.

Kendisi her ne kadar inkar etse de Çerçioğlu’un medyaya açık ve kapalı usuller ile afaki rakamlarda kaynak aktardığı, tüm medya ve siyaset arenasında bilinen gerçeklikti. Fakat elindeki tüm kaynaklara rağmen Çerçioğlu'nun amatör ve kifayetsiz medyası, sosyal medyada açılan sahte hesaplar dahil, ağır bir bozguna uğramıştı.

Daha sonra Özlem Çerçioğlu içine düştüğü durumdan kurtulmak için, bilindik taktiklerine dönüş yaptı. CHP’li başkanları toplayıp, barış havası oluşturmaya çalıştı. Siyaset arenasında Özlem Çerçioğlu'nun izlediği bu yöntem, “Ön yüzü sindirella, arka yüzü vampirella” şeklinde tanımlanıyor. Yani hasım veya rakip gördüklerine karşı elindeki medya ve kamu gücü dahil her türlü yıpratma politikasını uyguluyor. Başarısız olduğu takdirde hemen barış güvercini görünümlü politikalarına geri dönüyor.

Bu defa da aynı taktiği izleyen Özlem Çerçioğlu'nun, Didim Gençlik Kolları seçimlerinde uğradığı hezimeti gizlemek için devereye girip, kazanan ve kaybeden listelerin sarılarak poz vermesini sağladığı, bu şekilde uğradığı yenilgiyi perdelemeye çalıştığı öne sürüldü.

Özlem Çerçioğlu'nun “vampirella” politikasında uğradığı bozgun sonucu “sindirella” konumuna dönüş yapması ve başkanları toplayıp birlik beraberlik görüntüsü verme çabası, yine kendi eliyle sabote ediliyor.

CHP’li başkanların Karacasu toplantısına Hatice Gençay'ın gelmemesi mesajı iletiliyor. Bu durum, Özlem Çerçioğlu sayfasından yayınlanan Karacasu ziyareti fotoğraflarına da açıkça yansıyor. Halka karşı barış, birlik, beraberlil mesajları verilirken diğer yandan sıcak savaşın sürmesi, ikili arasındaki mücadelenin biri siyaset sahnesinden silininceye kadar süreceği şeklinde yorumlanıyor.

Öte yandan Özlem Çerçioğlu'nun elindeki tüm güce ve kaynaklara rağmen Didim'de medya ve siyasi anlamda hakimiyet kuramayışı, Hatice Gençay'ın başarısı olarak değerlendiriliyor.

İşte Hatice Gençay'ın Özlem Çerçioğlu talebiyle katılmasının istenmediği öne sürülen, Karacasu ziyaret fotosu…  (Not: Fotoğraf Özlem Çerçioğlu resmi sayfasından alınmıştır..)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER