© Aydın Şafak

Kirli ilişkiler ağı bir bir gün yüzüne çıkıyor

Aydın BŞB Sağlık İşleri Koordinatörü Dr. Kadir Karakoç'un karıştığı skandallar zincirinde sır perdesi aralanıyor. Bilindiği gibi Dr. Karakoç'un daha önce de alkollü bir şekilde ve kamu kullanımındaki araçla bu tür bir kazaya karıştığı, olayın taş döşeme işçiliğinden Özlem Çerçioğlu’nun sağ kolluğuna kadar yükselen Ozan Çavuşoğlu tarafından kapatıldığı öne sürülmüştü.

Çerçioğlu yapılanmasının kirli ilişkiler ağı bir bir gün yüzüne çıkıyor. Aydın BŞB’de baskıcı tutumundan dolayı, “Giyotin” lakabıyla tanımlanan Dr. Kadir Karakoç'un ikinci kez karıştığı olayda yine aşırı alkollü olduğu, yanında üç bayanla Kardeşköy Mevkiinde lüks bir restoranda yemek yedikten sonra kazanın meydana geldiği ortaya çıkmıştı.

Kaza sonrası kaçan Dr. Karakoç bir vatandaş tarafından yakalanmış, polislere alkol muayenesi yaptırmayı reddetmişti. Kaza sonrası çarpılan araçta 450 bin liralık hasar meydana gelmişti.

Olayın kapatılması için bu kez yine Çerçioğlu yapılanmasından ve şu anda Efeler Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Barış Altıntaş'ın devreye girdiği öğrenildi.

Ulaşılan bilgilere göre mağdur kişinin yanına Barış Altıntaş'ın bir numaralı adamı Oğuz Özer gönderildi. Sevgi yolunda mağdur Tolgahan Koç ile yapılan görüşmede eğer şikayetçi olmazsa masrafların karşılanacağı belirtildi. Daha sonra ise rakam yüksek bulunarak ödenmedi.

İlk kazada Ozan Çavuşoğlu, ikinci kazadaysa Barış Altıntaş'ın devreye girmesi, daha önce bu üçlü hakkında gündeme gelen iddiaların doğrulanmasına yönelik kanaat oluşturdu. İddialara göre Dr. Kadir Karakoç-Ozan Çavuşoğlu ve Barış Altıntaş, kurulan çeşitli şirketler vasıtasıyla Aydın BŞB ve diğer ilçe belediyelerindeki ihalelere katılıyorlardı. Barış Altıntaş ise belediyeleri arayarak çalıştıkları şirketlerle sözleşmelerini feshetmelerini, belirttikleri şirketlerle çalışılması talebinde bulunuyordu.

Son yaşananlar, bu iddiaların doğruluk payının hızla yükselmesine kanıt gösterilirken yaşanan skandallar, pek çok yorumu da beraberinde getirdi.

Aydın BŞB ve Çerçioğlu kadrosunun artık belediye yönetimini kamu kurumu olmak ve devlet adabından uzaklaştırmak, keyfi kararlarla adeta saltanat tipi yönetim modeli oluşturmakla eleştirildi.

Dr. Karakoç olayında olduğu gibi Çerçioğlu yapılanmasının yaşadığı lüks hayatın sürdürülmesi için gereken kaynağın nereden geldiği, ayrıca sorgulananlar arasında yer alıyor.

Bizler de Aydın Şafak Gazetesi olarak Özlem Çerçioğlu'nu nerde bu tür sorunlu ve suça yatkın bireyler var onları bulup, yönetimde üst makamlara getirdiği için seçiciliğinden dolayı tebrik ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER