© Aydın Şafak

Gençay-Çerçioğlu sıcak savaşında üst perdeye mi geçiliyor?

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu arasındaki gerilim, her geçen gün tırmanıyor.

ÇERÇİOĞLU DİDİMİ NASIL KİLİTLEYECEK?

Siyasi kulislerden elde edilen bilgi ve iddialara göre, Didim'deki parkların dahi suyunu kestirdiği öne sürülen Özlem Çerçioğlu, intikam operasyonunda bu kez yeni bir harekat planını devreye sokacağı öne sürülüyor. Plana göre Didim Belediyesi'ne geriye dönük milyonlarca liralık su borcu çıkarılacak. Daha önce Kuşadası Belediyesi'ne yapıldığı gibi haciz gönderilerek Didim Belediyesi kilitlenecek.

TOPUKLU EFEYE KARŞI DİŞİ KÖROĞLU

Bilindiği gibi her dönem Özlem Çerçioğlu ile ona biat etmeyen, kendi özgür iradeleri ile ilçelerini yönetmeye çalışan, Çerçioğlu tarafından kayyım gibi atanacak yöneticileri kabul etmeyen çok sayıda ilçe belediye başkanı arasında, hararetli tartışmalar yaşanmıştı. Bu tartışmalar sonucu çok sayıda atadan dededen CHP’li isim, partilerinden kopma durumunda kalmıştı.

Fakat yapılan analizlerde bu kez Çerçioğlu'nun, Hatice Gençay karşısında baltayı taşa vurduğu kaydediliyor. Pek çok yerde, “Didim Didimliler tarafından yönetilir. Didimlilerin sandıkta verdiği yetkiyi başkasına devretmem” mealinde konuşmalar yaptığı bilinen Hatice Gençay, Çerçioğlu'na biat etmeyeceğini açıkça ilan etmişti. Hatta Çerçioğlu'na yakın meclis üyelerine, krritik noktalarda yetki vermiyordu. Perde gerisinden Çerçioğlu'nun desteklediği İlçe Gençlik Kolları seçimini de Gençay listesi kazanmış ve bu gelişme sonrası, “Didimlilerin iradesini Çerçioğlu kıramaz. Didim CHP’de Çerçioğlu girdiği hiç bir seçimi kazanamaz” şeklinde yorumlarda bulunulduğu kaydediliyordu.

DİŞİ KÖROĞLU GENÇAY, ÇERÇİOĞLU'NUN TOPUĞUNU NASIL KIRDI?

Hatice Gençay'ın biat etmez tavrı karşısında, zaten geçmişten bu yana bir birlerinden haz etmeyen ikili, sert bir mücadeleye girişmişti. Hatice Gençay, seçimlerde kendisine destek vermeyen ve bir arada görünmekten bile çekinen Özlem Çerçioğlu'na karşı altta kalmamıştı. Tüm Aydın'da olduğu gibi Didim'in her yerinde asılı Çerçioğlu'nun BŞB yetkisi dışında kalan bilbordlarda asılı posterleri üzerine kendi posterlerini astırmıştı.

Özgür Özel'in Aydın temasları sırasında yine ikili arasında soğuk rüzgarlar esmişti. Daha sonra Çerçioğlu tarafından Didim'de bulunan Sumaticler mühürlenmişti. Her geçen gün soğuk savaştan sıcak çatışmaya dönüşen mücadele sırasında Özlem Çerçioğlu Didim'de yaptığı hiç bir etkinliğe, Gençay'ı davet etmiyordu. Hatta Filistin'de İsrail askerlerinin açtığı ateşle hayatını kaybeden Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşe Ezgi Eygi'nin Didim'deki ata evi ziyaretinde de Gençay ev sahibi olduğu halde çağırılmamıştı. Karacasu ilçesi'nde düzenlenen CHP Belediye Başkanları toplantısına Çerçioğlu tarafından Gençay için, “O gelmesin” diye talimat yolladığı iddiaları da haberlere konu olmuştu.

Son gelişme ise, Aydın BŞB Meclis toplantısında yaşandı.

İl Genelinde onca sorun varken hiç bir şey konuşulmayıp diğer meclis üyelerinin kuzuların sessizliğini oynadığı toplantı sonrası Çerçioğlu, meclis üyelerini, biatta gösterdikleri üstün başarı nedeniyle yemeğe davet etmişti. Gençay yemeğe katılmak yerine kendi ekibiyle beraber karşıdaki pidecide yemek yemek suretiyle, “Sultanın sofrasına katılan alimin fetvası kabul olmaz” mesajı vermişti. Bununla da yetinmeyen Gençay, Çerçioğlu tarafından adeta Didim’i cezalandıran uygulamalarını Özgür Özel’e kadar şikayet etmişti.

Şu an Çerçioğlu'nun Aydın'da en çekindiği siyasetçinin Hatice Gençay olduğu, siyaset kulislerinde başlıca gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Bu durum ise yine siyaset kulislerinde, “Dişi Köroğlu Gençay, Topuklu Efe Çerçioğlu'nun topuklarını kırdı” şeklinde, mizahi bir yaklaşımla değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER