© Aydın Şafak

“FETÖ Borsası” mimarı, savcı Okan Bato’ya hapis cezası

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Okan Bato, Ahmet Kurtuluş ve Gürbüz Yüksel'in ortakları olduğu şirkete spor kompleksi ihalesi verdiği, Çerçioğlu'nun yargıya intikal eden dosyalarını yine Okan Bato’nun çözdüğü de iddia olarak yer alan dava dosyasında “FETÖ Borsası"nın mimarı İzmir Cumhuriyet Eski Başsavcı Vekili Okan Bato hakkında 2 yıl 11 ay hapis cezası ve 33 bin 333 TL para cezası verildi.

İzmir Adliyesi’nde “FETÖ borsası” kurarak soruşturma geçiren iş insanlarından tehditle milyonlarca lira aldığı belirlenen eski İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato hakkında Yargıtay 7’nci Ceza Dairesi tarafından “rüşvet ve şantaj”dan 2 yıl 11 ay hapis cezası ve 33 bin 333 TL para cezası verildi.

Mahkeme, cezanın ertelenmesine yer olmadığına hükmederek, Bato’nun mal varlığına da tedbiren el konulmasına karar verdi.

Bu gelişme, hukuki süreçler açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Okan Bato’nun yargılanma sürecinde Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ismi de HSK raporlarına girmişti. Eşi ve akrabalarının mal varlığındaki ciddi artışın kamuoyuna yansımasının ardından Savcı Bato hakkında HSK tarafından inceleme başlatılmış ve daha sonra konu yargıya intikal ettirilmişti.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz öncesinde FETÖ’nün TSK ayağıyla ilgili olanlar da dahil birçok önemli FETÖ soruşturmasını yürüten ünlü savcı Okan Bato hakkında HSK’nın “FETÖ borsası” soruşturması yaptığı ve HSK müfettişlerinin raporu doğrultusunda Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “haksız mal edinme” suçlamasıyla iddianame hazırlandığı basına yansımıştı.

HSK raporunda; Bato’nun, 2019’da sanığı olduğu “FETÖ borsası” davasında itirafçı olmaya karar vermesi üzerine evinde öldürülen AK Parti İzmir İl Eski Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’la irtibatlı olduğu ve Ahmet Kurtuluş cinayetini azmettirdiği iddia edilen, aynı davanın sanıklarından, Arjantin’de tutuklu çete lideri Serkan Kurtuluş’un yurtdışına kaçmasına yardım ettiğinin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Bato’nun yargılandığı dava dosyasındaki HSK’nın raporunda bazı telefon görüşmelerine de yer verilmişti. FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan ANCIN İNŞAAT sahibi Mustafa Ancı'nın tahliyesi için Ahmet Kurtuluş’un uğraştığı raporda belirtilmişti. Kurtuluş'un telefon konuşmasında “Okan Bato bu işi halleder” dediği cümlelere de raporda yer verilmişti.

ÇERÇİOĞLU DETAYI RAPORDA

Bato’nun yargılanıp hapis cezası aldığı dava dosyasındaki HSK raporunda sadece FETÖ Borsası’na dair dosyalar yer almadı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Okan Bato, Ahmet Kurtuluş ve Gürbüz Yüksel'in ortakları olduğu şirkete spor kompleksi ihalesi verdiği, Çerçioğlu'nun yargıya intikal eden dosyalarını yine Okan Bato’nun çözdüğü de raporda iddia olarak yer almıştı.

Özlem Çerçioğlu’nun ismi FETÖ Borsası dosyasına girmişti…

İşte haber lingi…
https://www.aydinsafak.com/haber/ozlem-cercioglunun-ismi-feto-borsasi-dosyasina-girdi-5864

FETÖ Borsası sanıklarından Ahmet Kurtuluş'un Avukatı Özgür Senger, tvDEN'de yayınlanan “Emin Aydın'la Baş Başa” programına Temmuz 2021 ayında canlı yayın konuğu olmuştu.
Avukat Senger, programda çarpıcı açıklamalarda bulunmuş şöyle demişti:

“Okan Batu, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun dosyalarını kapatmak için 15 kez Aydın’a gelerek görüşmeler yaptı. Okan Batu’nun mal varlığında 8 haneli ciddi bir artış var.” 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER