© Aydın Şafak

Efeler Belediyesi’nde sinirler gergin

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş’ın DİSK Şube Başkanı Sibel Özhan'ın üzerine yürüdüğü öne sürüldü.

Aydın Efeler Belediyesi'nde sular durulmuyor.

İşçilerin geriye yönelik ve mevcut alacakları için eylemlere başlaması, sinirleri iyice gerdi.

Edinilen bilgiye göre emekçilerin en az 23 bin 500 lira olması gereken ücretleri, 16 bin lira olarak yatırıldı. İşçilerin eylemi üzerine Başkan Anıl Yetişkin, kalan alacakların ay sonuna kadar gayrimenkuller satılarak ödeneceği sözünü verdi.

Fakat emekçilerin geçmişten gelen alacakları nedeniyle Belediye ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, alacak verecek davası sürüyordu.

Sendikanın işçilerin geçmişe yönelik alacakları nedeniyle icra işlemi başlattığı öne sürülürken bu durum, Efeler Belediyesi'nde uzun süredir gündemde olan gerilimi bir kat daha yükseltti.

Edinilen bilgi ve iddialara göre, DİSK Genel İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özhan, gündemdeki işçi alacaklarını görüşmek için Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş'ın makam odasına gitti. Altıntaş görüşme tartışmaya dönünce Sibel Özhan'a, '”Hadi biraz daha verelim biraz daha işçi çıkartalım” cevabı verdi.

Tartışma tonunun yükselmesi üzerine Barış Altıntaş'ın, Sibel Özhan'ın üzerine yürüdüğü, yaşananları dışarıda bekleyen pek çok kişiningörüp duyduğu kaydedildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER