© Aydın Şafak

Cumhur İttifakı dut yemiş bülbül gibi…

Millet partiler için bir birinin boğazına sarılırken, onlar için minare dikine dünya düzüne menfaat çarkı devam ediyor. Bunun en canlı örneklerinden biri, Aydın BŞB Meclisi’nde yaşandı.

CUHMUR İTTİFAKI SGK BORÇ FAİZLERİNİ NEDEN GÜNDEME GETİRMEDİ?

Geçen ay yapılan Aydın BŞB Meclis toplantısında AK Parti ağırlıklı Cumhur İttifakı grubunun, meclise SGK borç faizleri ve İDO konusunu getirecekleri belirtiliyordu.

Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu göreve geldiği an ilk olarak, geçmiş SGK borç faizlerinden önceki belediye başkanı Müteveffa İlhami Ortekin'i sorumlu tutmuştu. Çerçioğlu'nun meclisten geçirdiği karar sonrası İlhami Ortekin, “Yasa böyle diyorsa bana ödemek düşer” demiş ve tüm mal varlığını satarak borçları ödemişti.

İlhami Ortekin hakkında o gün o kararı alan Özlem Çerçioğlu, 16. yılına giren belediye başkanlığı döneminde, Aydın BŞB'yi 700 milyon lira civarı SGK borcu altına sokmuştu. AK Partililerin ise bu borç faizlerinin tıpkı İlhami Ortekin'e yaptığı gibi yasanın uygulanarak, Özlem Çerçioğlu tarafından ödenmesi teklifini BŞB Meclis toplantısında gündeme getirceklerdi. Bunun yanında her hangi meclis kararı olmadan ve yasal zemine oturtulmadan Aydın BŞB’nin şirketler üzerinden zarar eden dolar milyarderleri ortaklığı İDO’nun hesabını sorması bekleniyordu.

Geçen ay, “Bakanımız geldi toplanamadık. Önümüzdeki ay tam kadro meclise bunu getireceğiz” açıklaması yapan AK Partililerin, halkı ayan beyan kandırdıkları ortaya çıktı.

Geçen ay olduğu gibi bu ay da Özlem Çerçioğlu karşısında süt dökmüş kedi gibi, “Ne buyurursunuz efemmm” modunda siyasetlerine devam eden AK Partililer bırakın önerge vermeyi, koşa koşa Özlem Çerçioğlu tarafından verilen yemeğe katıldılar.

Burada Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ve ekibi toplantıya katılmayıp, tepkisini gösterdi. CHP’li Hatice Gençay'ın bu cesaretinin yüzde birini gösteremeyen Cumhur İttifakı üyeleri, meclise getire getire kendi rant sorunlarını getirdiler.

AK Partili Ramazan Subaşı söz aldığınde her kes yukarıda belirtilen konularda söz alacağını zannederken o ise kendi iş alanı olan müteahhitlerin sorunlarını dile getirdi ve imar artışı cinsinden söylemlerde bulundu.

Cumhur İttifakı'nın başta AK Partili üyelerini, şu anki yönetim zihniyeti ve kadrolarını partilileri aynı zamanda halkın takidrine bırakıyoruz. Bununla beraber Aydın Şafak Gazetesi olarak İçişleri Bakanlığı, Maliye ve Hazine Bakanlıklarına, SGK Genel Müdürlüğüne, AK Parti ve CHP Genel Merkezlerine kadar hazırlayacağımız dosyalarla gereğinin yapılması için başvurularda bulunacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER