© Aydın Şafak

Çerçioğlu'nun siyaseten bitişinin resmi

Filistin'de İsrail askerlerinin kurşunlarıyla katledilen Türk kökenli ABD’li aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze töreni, Aydın'ın Didim İlçesi'nde gerçekleştirildi. Cenazeye yoğun katılım olurken, Özgür Özel'in artık Özlem Çerçioğlu'nun CHP için bir hükmü kalmadığı tezlerini doğrulayan tavrı, Aydın'da Çerçioğlu döneminin artık siyasi anlamda fiilen bittiğinin kanıtı olarak yorumlandı.

CHP Lideri Özgür Özel Didim ziyaretinde İlçe Belediye Başkanı Hatice Gençay ile tokalaşıp sıcak görüntüler verdi. O anlarda yanlarında olan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na karşı soğuk davranışlar sergileyen Özel, Özlem Çerçioğlu'na yüz vermedi.

CHP’nin resmi sosyal medya sayfasında da Özlem Çerçioğlu'nun tek bir kare fotoğrafı yayınlanmadı. Özlem Çerçioğlu sayfaları ve güdümlü medyası daha Özgür Özel’in önceki ziyaretlerinde en küçük bir tokalaşmayı dahi yere göğe sığdıramazken, bu kez ağızlarını bıçak açmadı.

Özgür Özel'in çocukları ve kendisi Ergün Poyraz tarafından Fetö’cü ilan edilirken Özlem Çerçioğlu'nun sessiz kalması ve Poyraz'a sahip çıkması nedeniyle Çerçioğlu'nu defterden sildiği kaydediliyor. CHP Genel Merkezi'nin de Çerçioğlu’na aynı doğrultuda tavır aldığı belirtiliyor.

Çerçioğlu'nun Özgür Özel ve CHP Kurmayları ile arasını düzeltmek için onlarca kişiyi araya koymasına rağmen, Özel ve CHP Genel Merkezi'nin yüz vermedikleri de, ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

İşte Özel'in Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay ile tokalaşırken Özlem Çerçioğlu'na nasıl mesafe koyduğu ve uzak durduğunun, artık siyasi hayatının CHP’de bitişine yorumlanan o resim.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER