© Aydın Şafak

Başkan Arıkan makamdan kaçtı iddiası

Neredeyse günaşırı değişik iddialarla gündeme gelen Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan hakkında, yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Doğru düzgün belediyeye gelmediği ve özel yaşamı ile kamu otoritesini bir birine karıştırmasıyla sık sık gündemde olan Başkan Arıkan, bu kez hem esnafları karşı karşıya getirdi, hem makamdan kaçmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgi ve iddialara göre olay şöyle gelişti;

Söke Belediyesi tarafından Sökespor tesisleri yanına sosyete pazarı açılması ve bu şekilde ilçenin hareketlenmesi projesi ortaya atıldı. Fakat bu yapılırken orada faaliyet gösteren başta tekstilciler yerleşik esnaf ile pazarcıların göreceği zarar hesaplanmadı. Hiç bir görüş alınmadan, üzerinde ilgili kesimlerle istişareler yapılmadan başlanılan proje, yerleşik esnafın tepkisini çekti.

Bu durum üzerine yaklaşık 50 pazarcı ve esnaf, Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan ile görüşmeye gitti. Başkan İberya'nın makamda olmadığı gerekçesiyle Yardımcısı Yağız Pullukçu ile görüşüldü. Pullukçu öfkeli ve mağdur esnaf grubuna projeyi planlarken onların durumu göz önüne alınmadığını kabullenerek, sorunun çözümü için iki günlük süre istedi.

İddialara konu ilginç gelişme ise işte bu zaman diliminde yaşandı. Öfkeli ve mağdur esnafın kalabalık şekilde geldiğini gören Başkan Arıkan'ın tepkilerin büyüyeceği endişesiyle apar topar makamdan ayrıldığı öne sürüldü.

Öte yandan tarihinde ilk defa Söke'li olmayan ve tek özelliği Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun eşi Ercan Çerçioğlu'na yakın olmasıyla bilinen, aynı zamanda “Aydın Ovası o...pu dansöz yuvası” şeklindeki yazışması ortaya çıkan bir belediye başkanı seçen Sökelilere, “Kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. İnsan ne ekerse onu biçermiş” diyor, 2029 yerel seçimlerine kadar ilçe halkına ve CHP Genel Merkezi'ne sabırlar diliyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER