© Aydın Şafak

Aydın BŞB’nin kalemşörü Aydın BŞB’yi rezil etti

Aydın BŞB’nin kalemşörü Ayşe Yılmaz, Kuşadası Belediyesi’ni suçlamak isterken Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni usulsüzlükle itham etti.

Akşam gluten ekmeği fazla kaçırdığı için skandal bir habere imza atan “aydınhaberleri.com” haber sitesi muhabiri Ayşe Yılmaz “Kuşadası’nda milyarlık otelden bozma rezidans vurgunu projesi” başlıklı haberi ile Kuşadası Belediyesi’ni şüphe altında bırakmak isterken projenin asıl onay makamı Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni töhmet altında bırakarak tüm dikkatlerin Büyükşehir Belediyesi’ne çevrilmesini sağladı.

 Muhabir Ayşe Yılmaz’ın haberindeki “Otelden bozma rezidans vurgunu mu?” sorusundan sonra Kuşadası Belediyesi’nden beklediği açıklamanın asıl muhatabının tüm planları onaylayan Aydın Büyükşehir Belediyesi olduğu ortaya çıktı.

Edindiğimiz bilgiye göre;

Ayşe Yılmaz’ın hiçbir araştırma yapmadan yayınladığı haberinde bahsi geçen taşınmazın ilgilisi tarafından sunulan “Turizm Alanı” amaçlı Nazım İmar Planı teklifi; Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16. 02. 2023 tarih ve 71 sayılı kararıyla onaylanmış, 28. 02. 2023 tarihinde askıya çıkarılmış, 29. 03. 2023 tarihinde itirazsız olarak askıdan indirilerek kesinleşmiş.

Bahse konu alanda yer alan taşınmaza ilişkin Emsal=1.00, Yençok=15.00 m. (4 Kat) yapılaşma koşullarında, kuzeyden 5 m., yoldan 7 m. kıyı kenar çizgisinden ve güneyden 50 m. yapı yaklaşma mesafesi düzenlenen Otel Alanı, parselin yola cepheli kuzey ucunda 108 m2 “Trafo Alanı” amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi; Nazım İmar Planına uygun olarak sunulduğundan Kuşadası Belediye Meclisi’nin 02. 05. 2023 tarih ve 219 sayılı kararı doğrultusunda yasal olarak uygun görülerek kabul edilmiştir.

KUŞADASI BELEDİYESİ ŞERH KOYDURMUŞ

Kuşadası Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 11. 10. 2024 tarih ve 23114 sayılı yazısı ile Kuşadası Tapu Müdürlüğü’ne bildirimde bulunularak taşınmazın “Turizm Tesisi (Otel) imarlı olduğu, turizm tesisi dışında kullanılamayacağı, taşınmazda kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edilemeyeceği, bağımsız bölüm oluşturulamayacağı” şeklinde tapu kütüğüne şerh konulması sağlanmış.

Bahse konu taşınmaza Kuşadası Belediyesi’nce herhangi bir yapı ruhsatı düzenlenmemiş.

SORULARIN ASIL MUHATTABI AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

“Otelden bozma rezidans vurgunu mu?” sorusunun asıl muhattabının Aydın Büyükşehir Belediyesi olduğunu unutan Ayşe Yılmaz’ın algıyı Kuşadası’na çevirmek isterken seçim dönemi 250 bin TL, sonrası için aylık 75 bin TL ödenek aldığı öne sürülen Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı nasıl bir savunma yapacağı merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER