© Aydın Şafak

Aydın BŞB’nin geçiş hakkı bedelleri kimlerin cebine gitti?

Yazarımız Dr. Erkan Karaarslan Aydın BŞB’deki büyük bir yolsuzluk iddiasını kaleme aldı, Aydın BŞB karıştı… Belediyelerin “Geçiş hakkı bedelleri” konusuna açıklık getiren Karaarslan belediyenin geçiş hakkı bedelini 2022 yılı için 1 TL olarak belirlediğine dikkat çekerek “Kime ne kıyak çekiliyor, geçiş hakkı bedelleri niye yasaya uygun alınmıyor? Bu konuya açıklık getirilmelidir” dedi.

ERKAN KARAARSLAN YAZDI AYDIN BŞB KARIŞTI

Aydın Şafak Gazetesi yazarı Dr. Erkan Karaarslan, kaleme aldığı son yazısında Aydın BŞB’de yaşanan geçiş hakkı bedellerinden oluşan 500 milyon liralık kaybın kimlerin cebine gittiğini sordu.

Aydın BŞB ve Özlem Çerçioğlu'nda büyük panik yaratan yazı ardından siyaset kulisleri 500 milyon TL kamu hakkının nasıl buharlaştığının peşine düştü. Dr. Karaarslan, “Geçiş hakkı bedeli” başlıklı yazısında, İl genelinde Aydın BŞB kontrolündeki caddeler ve sokaklarda döşenen fiber optik alt yapı çalışmaları nedeniyle kanunen ilgili firmaların ödemesi gereken paraların neden yasal olarak artırılmadığı ve aradaki yüzlerce milyon liralık farkın kimlerin cebine gittiği sorusunu yöneltti. Dr. Erkan Karaarslan aynı zamanda bu çalışmalar nedeniyle ilçe belediyelerine aktarılması gereken payların ne olduğunu da sordu.

Dr. Karaarslan, Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığı yaptığı dönemde ilgili firmaların kendisine geldiğini, bu konularda yapılan görüşmelerde bu firmaların talepleri yerine getirildiği takdirde, “İstediğiniz kişi veya kurumlara bağış yapabiliriz. Bu açıktan da olabilir” şeklinde tekliflerle geldiklerini, bunları reddedip reddetme nedenlerini de Özlem Çerçioğlu'na ilk ağızdan illettiğini açıkladı.

Karaarslar, kendisinden sonra gelişen süreçte bu katkkı paylarının yasalar uyarınca belirlenen şartlarda artırılması gerekirken bunun artırılmadığı ve birilerinin cebine 500 milyon liralık kaynak aktarımında bulunulduğu tespitlerine yönelik, rakamları ve ilgili kanun maddelerini yayımladı.

Dr. Karaarslan'ın yazısı sonrası Aydın'da bu alanda yaşanan büyük vurgunun kimlerin cebine nasıl aktarıldığı ana gündem maddesine dönüştü.

Aydın BŞB ve Özlem Çerçioğlu'ndan ise tıpkı TÜRGEV bağışında olduğu gibi tık çıkmadı ve konu hakkında kamuoyuna tek kelime açıklama yapılamadı.

Aydın Şafak Gazetesi yaptığı araştırmalarda, Levent Onuk ismine ulaştı.

Bilindiği gibi Levent Onuk, EMAN firması üzerinden on milyonlarca dolar Aydınlının parasını cebine indirmekle yıllardır gündemdeydi. Mersin'de BŞB yüzde 42 pay alırken Aydın BŞB yüzde 7 pay alıyordu. Sözleşme gereği yapılması gereken yatırımlar yapılmamış ve yıllardır EMAN Firması Aydınlıların on milyonlarca lirasını cebine atmıştı. Özlem Çerçioğlu ise bu konudaki yayın ve çağrılara kulak tıkamış, hiç bir açıklamada bulunmamıştı.

EMAN Firması daha sonra EGE-EMAN olarak çoğunluk hisseleri Levent Onuk'un eşine devredilmişti.

Levent Onuk Ankaragücü Spor Klübünde başkanlığa kadar yükesliren, Aydınlıların milyarlarca liralık kaynağı da hala buharlaşmaya devam ediyor. EMAN Firması üzerinden gerçekleşen ve aleni yolsuzluk olduğu açıkça meydanda olan devasa rakamların, kimler arasında nasıl paylaşıldığı sorusu, hala gündemdeki yerini koruyor.

Levent Onuk'un EMAN sonrası bu kez de “Geçiş hakkı bedelleri” paylarındaki yolsuzluk iddialarında, perde gerisinde şirketleri bulan kişi olduğu öne sürülüyor.

İşte yazarımız DR. Erkan Karaarslan'ın, Aydın BŞB deki aleni 500 milyonluk kamu kaybı ve zararını gösler önüne serdiği, “Bu para kimlerin cebine gitti?” sorusuyla gerçekleri sorguladığı o yazısı… (Lingi tıklayınız)

https://www.aydinsafak.com/haber/gecis-hakki-bedelleri-7379

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER