© Aydın Şafak

Aydın BŞB’nin dere yalanını CHP’li belediyeler çürütüyor

Teflon tava gibi her şeyi inkar eden Aydın BŞB’nin içine düştüğü içler acısı durum…

Şehir içi derelerin ıslahı ve temizliği Ayın BŞB ve bağlı kuruluşu ASKİ’ye ait olmasına rağmen sürekli topu DSİ’ye atıp halkı yanlış yönlendiren Aydın BŞB’nin gerçek dışı beyanlarını, diğer CHP’li Büyükşehir Belediyeleri icraatlarıyla çürütüyor.

5216 sayılı yasanın 17’nci maddesi (r) bendine göre yetki ve sorumluluk sahibi Aydın BŞB olmasına rağmen, tıpkı arıtma tesislerindeki skandallar gibi bu alanda da Aydın BŞB, halk sağlığı ve çevre katliamının bir numaralı faili durumuna geldi.

CHP'li İstanbul-İzmir-Bursa BŞB yönetimleri yaptıkları ve haberlere konu olan çalışmalarda, kent içi derelerin ıslah ve temizliğinden, BŞB ve bağlı su-kanalizasyon genel müdürlüklerinin sorumlu olduğunu gözler önüne serdiler.

İstanbul BŞB İSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), görev ve sorumluluk alanında yer alan derelerdeki bakım ve temizlik faaliyetlerini sürdürüyor. İSKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, periyodik olarak her yıl gerçekleştirilen dere temizlik çalışmalarında binlerce metreküp teressübat çıkarılıyor” ifadelerine yer verildi.

İstanbul BŞB İSKİ açıklamasında, görev ve sorumluluk alanında yer alan derelerde vurgusuyla, Aydın BŞB’nin inkar ettiği yasal sorumluluğun, BŞB yönetimlerinde olduğu vurgulanıyor. İşte Aydın BŞB'nin, İstanbul BŞB tarafından adeta yalanlandığı ilgili haber linki;

https://www.memurlar.net/haber/605142/istanbul-un-dereleri-temizleniyor.html

Yine nesillerdir CHP yönetiminde bulunan İzmir BŞB'den yapılan açıklamada, şehir içi derelerin BŞB ve bağlı genel müdürlüğünde olduğu, temizlik ve ıslah çalışmalarının BŞB’ler tarafından yapıldığı kanıtlanıyor.

Aydın BŞB’nin CHP’li Belediyelerce bir kez daha yalanlandığı ilgili haber linki;

https://www.egedesonsoz.com/haber/urla-derelerine-buyuksehir-nesteri/846924

Bunların yanında Bursa-Kocaeli-Samsun gibi diğer Büyükşehir Belediyeleri, kent içi binlerce kilometre dere yatak ıslah ve temizliğini yaptıklarını, haberlere konu olan yazılı açıklamalarıyla kamuoyuyla paylaşıyor.

Tüm bu gerçeklikler ortadayken mülki idare ve siyasetteki boşluk nedeniyle kendini rakipsiz görüp adeta kendi yasalarını uygulamaya kalkan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ve yönetimi, hala herşeyi inkar edip, teflon tava siyasetine devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER