© Aydın Şafak

Aydın BŞB doktoru alkollü kaza yaptı

Aydın Büyükşehir Belediyesi aynı Doktoru Kadir Karakoç'un gece yarısı karıştığı kaza, çok sayıda bilinmeyeni de ortaya çıkardı. Alkollü şekilde belediye aracıyla Efeler İlçesi Vali Konağı yakınlarında başka bir araca çarparak kaza yapan Kadir Karakoç'un olay yerini terkedip kaçtığı öne sürüldü. Dr. Karakoç’un daha sonra alınan alkol raporunda 120 promil alkollü olduğunun tespit edildiği kaydediliyor.

Özel bir hasatenede görev yapan Kadir Karakoç, aynı zamanda Aydın BŞB doktorluğunu da sürdürüyor. Karakoç'un yaklaşık iki yıl önce yine böyle bir kazaya karıştığı ve olayın o dönemin Valilik yetkilileri tarafından kapatıldığı öne sürülen iddialar arasında yer alıyor. Karakoç hakkındaki diğer iddialara göre şahsın belediye işleyişinde ali kıran başkesen şeklinde yönetime müdahil olduğu.

Arkasında Aydın Belediyesi taş döşeme işçisiyken biranda Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolluğuna terfi eden, adam takip ettirme, darp iddiaları dahil çok sayıda olayda adı geçen Ozan Çavuşoğlu'nun bulunduğu belirtilen Dr. Kadir Karakoç'un daire başkanları dahil herkese emirler yağdırdığı, personele karşı da ayrıca çok baskıcı tutum izlediği iddiaları, tarafımıza ulaşan bilgiler arasında yer alıyor.

Bilindiği gibi hakkında şu an evrakta sahtecilik-nitelikli zimmet ve kamuyu zarara uğratma soruşturması sürdüğü bilinen Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen de, tıpkı Kadir Karakoç gibi belediyenin kullanımındaki araç ile alkollü kaza yapmış, daha sonra polise karşı gelmiş ve ters kelepçe ile karakola götürülmüştü. Bu olay da dönemin Aydın Valiliği yetkililerince kapatılmış ve bu da kamu oyunda infial uyandırmıştı. Oysa aynı Valilik devlet Hastanesi Başhekimi alkollü yakalanınca, apar topar görevinden açığa almıştı.

Yine Aydın BŞB aracı içinde kokain çeken iki ASK’i personeli ile bir bayan suçüstü yakalanmıştı. Herkes işlem beklerken kokain ile yakalanan şahıslardan birinin maaşına zam yapılmış, eşi de işe başlatıllmıştı. Aydın BŞB tarafından kullanılan kamu araçlarının sürekli bu tür eylemler ile gündeme gelmesi, Aydın'da Büyükşehir'in nasıl bir zihniyetle yönetildiğinin açık kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

KİRLİ İLİŞKİLER AĞININ İÇERİSİNDE MAHKEMELERİ NASIL ETKİLİYOR? Aydın Şafak Gazetesi olarak uzun süredir yaptığımız araştırmalarda, Dr. Kadir Karakoç'un Aydın BŞB içerisindeki paralel devlet misali hareket eden Çerçioğlu yapılanmasının nasıl kilit taşlarından biri olduğunun ipuçlarına ulaşılıyor.

Gelen istihbari bilgi ve iddialara göre; Dr. Kadir Karakoç ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu kadrolu işçi Ozan Çavuşoğlu ve yine Çerçioğlu yapılanmasından Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş arasında, değişik ticari ilişkiler bulunduğu kamuoyunca biliniyor. Dr. Kadir Karakoç ile birlikte Ozan Çavuşoğlu ve Barış Altıntaş'ın, belediyelerde iş güvenliği sektöründen gelir temininde bulundukları öne sürülüyor.

İddialara göre, kurulan üç şirket üzerinden özellikle CHP’li belediyeler, Barış Altıntaş tarafından aranıyor. Başka şirketlerle çalışıyorsa iş akitlerinin feshi ve kendi gösterecekleri bu şirketlerle çalışılması baskısı kuruluyor.

Öte yandan Dr. Kadir Karakoç hakkındaki en ağır iddialardan biri, yargıyı etklileme sürecinde etkin rol oynadığı şeklinde. Dr. Karakoç hem özel bir hastanede görev yapıyor hem Aydın BŞB de. Yıllardır süren Aydın BŞB ile ilgili davaların uzatılma sürecinde Dr. Karakoç’un, rapor alımlarında yardımcı olduğu öne sürülüyor. Süren pek çok yolsuzluk, usulsüzlük davalarını uzatma ve zamanaşımına uğratma amaçlı düzenlendiği iddia edilen gerçek dışı raporlar da, yargılanan çok sayıda personelle ilgili sağlık raporları şeklinde mahkemelere sunuluyor. Sanıklar her hangi bir hastalıkları bulunmadığı halde Dr. Karakoç'un görev yaptığı özel hastane başta, sürekli sağlık raporları alarak davaların uzamasına yol açtığı kaydediliyor. Dr. Karakoç'un görev yaptığı özel hastanenin raporları incelendiğinde, bu gerçekliğin açıkça ortaya çıkacağına vurgu yapılıyor.

Son olarak Litera birleştirilmiş dava dosyalarında sanıkların büyük kısmı topluca rapor almış ve duruşmalara katılmamıştı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER