© Aydın Şafak

ASKİ Didim’i cezalandırıyor mu?

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, kamu yetkisini nasıl cezalandırma aracı olarak kullandığı gerçekliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Didim’de yaşananlar Aydın BŞB’ye tepkileri doruğa çıkardı…

Aydın Şafak Gazetesi'ne ulaşan kanıtlı iddialara göre, Didimliler sanki cezalandırılıyor.

Çerçioğlu’nun adeta siyasi husumet güttüğü Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay'a karşı olan tutumu ilçede halk sağlığını tehdit eder hale geldi.

ASKİ’nin Didim’de arıtma tesisini çalıştırmadığını belirten vatandaşlar, atık suların olduğu gibi denize karıştığını öne sürüyorlar. Denizin renginin bile çoğu zaman halk sağlığına zararlı atıklarla değiştiğini vurgulayan vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getiriyorlar:

“Özlem hanım her dönem Kuşadası-Didim ağırlıklı oylarla seçiliyor. Ama bizden aldığı onca kaynağa ve oy desteğine rağmen ilçemizde hiç bir şey yapılmıyor. Artık sağlığımız bile tehdit altında. Parklarımızın bile suyunu kesti. ASKİ yaptığı ufak tefek calışmalar sonrası yolları kazıp, parkeleri parçalayıp öyle bırakıp gidiyor. Didimlier olarak şunu iyi anladık. Aydın BŞB bizi cezalandırıyor. Verdiğimiz oyları helal etmiyoruz.”

Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu’nun siyasi husumet güttüğü diğer bir isim olan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'i de halk karşısında zor durumda bırakmak için, sahillerde tuvaletler, duş kabinleri, sezlonglar, şemsiyeler hatta parklarda şu boruları bile sökülüp götürülmüştü. Bunun yanında sahillerde duş hatları ve parklara sayaç takılıp, ilçe belediyelerinde yüklü su paraları talep ediliyordu. Hatta geriye yönelik yüklü miktarda faturalar bile çıkarılıyordu.

İşte Didim’de yaşanan ve halk sağlığını tehdit eder hale gelen o görüntü ve fotoğraflar.

https://www.facebook.com/reel/533432232377962

https://www.facebook.com/reel/2158247711242878

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER