© Aydın Şafak

Arıkan, CHP’nin Tüzük Kurultayı’na katılmadı mı?

Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Makamında doğru düzgün durmadığından dert yanılan, Söke'nin hiç bir sorunu ile ilgilenmediği için halkın haklı tepkilerine hedef olan, geçmişte Özlem Çerçioğlu'nun prensi olarak bilinen Fatih Akkentli'yi vurdurmak girişimi için yaptığı görüşmeler tapelere giren ve soruşturma dosyalarında yer alan Arıkan hakkındaki son iddialar, deprem etkisi yaratacak cinsten.

CHP Genel Merkezi'ndeki kaynaklardan edindiğimiz bilgi ve iddialara göre;

Söke Belediye Başkanı İbirya Arıkan, 06-09 Eylül tarihleri arasında Ankara’da yapılan CHP Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda, ortalarda görünmedi. Sosyal medya hesabından Kurultaya ilişkin paylaşımlarda bulunmadığı gözlemlenen Arıkan’ın bu tutumu akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Edindiğimiz bilgi ve ihbarlara;

Başkan Arıkan Ankara'da, Savcılık döneminde bazı dosyalardan kurtardığı öne sürülen, yeraltı dünyasından bazı kişilerle görüştü. Bu görüşme sırasında, “Bazı gazeteciler (Aydın Şafak Gazetesi kkast ediliyor) ve siyasetçiler benimle uğraşıyor. Bunlara ulaşmamız lazım” şeklinde, gözdağı verilmesi taleplerini içeren ifadelerde bulunuldu. Bunun yanında gerekirse ihale verilmesi, olmuyorsa kulak çekilmesi veya görünülmesi anlamı çıkacak kararlar alındı.

Bu iddiaların CHP Genel Merkezi tarafından da öğrenimesi sonrası, Arıkan'ın geçmişte bu tür olaylardaki rolü ve devlet kayıtlarına girmesi konuları yeniden tartışmaya açıldı.

FATİH AKKENTLİYE SİLAHLI SALDIRI PLANMASI İDDİALARI

Yerel seçimlere kısa bir süre Mustafa İberya Arıkan yönlendirmesiyle Fatih Akkentli'nin vurdurulması için görüşmeler yapıldığı, çokca habere konu olmuştu. Haber içeriklerinde polis dinlemelerine takılan görüşmeler sırasında kolluk kuvvetlerinin olayı fark ettiği ve hemen alınan önlemlerle Akkentli'ye silahlı saldırının önlendiği belirtiliyordu.

Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 2020/116 nolu dosya kapsamında sunulan tape yani polis dinleme kayıtlarında “Savcı” olarak kod isimle adı geçen kişinin Mustafa İberya Arıkan olduğu, Akkentli'ye silahlı saldırı için yapılan görüşmelerle ilgili iddialara yönelik delil olarak yer almıştı. Hatta Arıkan'ın yakın arkadaşı M.E.Ö.’ye siyasi olarak kendisine engel olarak gördüğü Akkentli'nin vurulması talebini illettiği de iddia ediliyordu.

İTİRAFÇININ İFADESİ

Akkentli'ye silahlı saldırı dosyasında adı geçen Arıkan'ın arkadaşı M.E.Ö, ifadesinde olayı özetle şöyle anlattığı kaydedildi:

“Tarafıma okunan görüşmede Savcı olarak kast edilen kişi, Mustafa İberya Arıkan'dır. Kendisi seçimler öncesinde yanıma geldi. Ben belediye başkanı olacağım. Fatih Akkentli önümde engel dedi. Fatih Akkentli olarak bildiğim ve Aydın BŞB Başkanı'nın sağ olarak bahsedilen kişinin kendisine engel olduğu, aramızda konuşulurdu. Arıkan, engel gördüğü Fatih Akkentli'ye göz dağı verdirmek (indirmek) için taleple gelince, bazı şahıslarla görüşmeler yapıldı.”

İtirafçı ifadesi yanında dosyada yer alan dinleme kayıtlarına ilişkin çözümlemeler, okuyanların tüylerini diken diken ediyor. Tapelerde yani dinleme kayıtlarında Arıkan'ın illegal kişilerle yaptığı görüşmelerde, “Beni takip ettiriyor. Şimdi yapmayın. Yaparsanız benden bilirler” ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER