0.542. 537 86 70

ADÜ Atletizm Takımı Türkiye Şampiyonu oldu..

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTE FUTBOL TAKIMININ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNDAN SONRA BİR ŞAMPİYONLUK DA ADÜ ATLETİZM TAKIMINDAN GELDİ.

2022-05-24

ADÜ (Adnan menderes Üniversitesi) Atletizm Erkek Takımı, 18 -22 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyona da rekor da kıran öğrencileri ile gurur duyduklarını belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Evlatlarımı ve onları bu şampiyonaya hazırlayan kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

HEM ŞAMPİYONLUK, HEM REKOR...

ADÜ Kız Takımının ise Türkiye ikincisi olduğu şampiyonada, kızlarda üç oyunlar ve 23 yaş altı rekoru ile erkeklerde iki oyunlar ve 23 yaş altı Türkiye rekoru kırıldı. Gülle atma branşında Emel Dereli ve Tuğba Danışmaz, üç adım atlama oyununda ise Gizem Açıkgöz rekor kırdı. Erkeklerde Alperen Karahan önce gülle atmada arkasından da disk atmada oyunlar rekorunu kırdı.

Öğrencilerin başarıları ile gurur duyduğunu belirten Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Toplamda 111 üniversitenin katıldığı müsabakalarda, 31 madalya alarak oyunlarda en fazla madalya alan üniversite olduk. Atletizim branşında toplamda salon ve açık pist yarışlarında 55 madalya ile büyük başarıya imza attık. Evlatlarımı ve onları bu şampiyonaya hazırlayan kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Öğrencilerin sergiledikleri performans ve elde ettikleri başarı ile mutluluk yaşattıklarını belirten Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burçin Ölçücü, “İzmir’de düzenlenen Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya alarak Türkiye Şampiyonu olan erkek takımı kardeşlerimi kutluyorum. Kadınlarda ise gümüş madalya ile Türkiye 2.’si olan öğrencilerimizde büyük başarı sağladılar. Üniversitemizin isminin duyurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyor sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sepetim